Φαρμακονήσι: Τέσσερα μωρά και έντεκα παιδιά ανάμεσα στους 34 νεκρούς. Τα καρέ του προσφυγικού δράματος

Φαρμακονήσι: Τέσσερα μωρά και έντεκα παιδιά ανάμεσα στους 34 νεκρούς. Τα καρέ του προσφυγικού δράματος

Το προσφυγικό δράμα μέσα από τα νέα συγκλονιστικά καρέ του πρακτορείου Reuters. Τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και έντεκα παιδιά, μεταξύ των 34 νεκρών από την ανατροπή σκάφους με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου (Pics)

Τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και έντεκα μικρά παιδιά, είναι ανάμεσα στους 34 νεκρούς της νέας τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες. Οι σοροί των νεκρών έχουν παραληφθεί από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφερθούν στη Ρόδο. Οι υπόλοιποι διασωθέντες μετανάστες έχουν μεταφερθεί στη Λέρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

Το ναυάγιο έγινε γνωστό όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με το Reuters, 68 άνθρωποι διεσώθησαν από τη θάλασσα και ακόμη 30 εντοπίστηκαν στην ακτή του Φαρμακονησίου. Την ίδια ώρα, τον γύρο του κόσμου κάνουν τα καρέ του Άλκη Κωνσταντινίδη που απεικόνισε με τον φακό του την αγωνιώδη προσπάθεια των ανθρώπων να κολυμπήσουν μέχρι τη στεριά. Ανάμεσα τους και η φωτογραφία του Σύρου πατέρα με το βρέφος του στα χέρια.

 

 

 

 

Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με το Λιμενικό, η εικόνα παραμένει ακόμα ασαφής. Τη δύσκολη κατάσταση επιτείνουν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς επικρατούν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

Πρόκειται για τη δεύτερη τραγωδία σε διάστημα μόλις 48 ωρών στα ελληνικά παράλια, καθώς από τα ξημερώματα του Σαββάτου αγνοούνται ανοιχτά της Σάμου τέσσερις ανήλικοι μετανάστες, οι οποίοι χάθηκαν όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε.

O αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, θα μεταβεί σήμερα στη Μυτιλήνη, όπου και θα συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

Φωτογραφίες: REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα