Folli Follie: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την οικογένεια Κουτσολιούτσου
(C) by RICOH R10 User

Ποινικές διώξεις για δύο κακουργήματα ασκήθηκαν σε όλους τους εμπλεκόμενους που κλήθηκαν ως ύποπτοι ανάμεσά τους η οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 7 άτομα για το σκάνδαλο της Folli Follie.

Πρόκειται για όλους τους εμπλεκόμενους που κλήθηκαν ως ύποπτοι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τον οικονομικό εισαγγελέας Ιω. Δραγάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ενημερωθεί οι πύλες εξόδου της ώρας, όπως είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, καθώς σε σε όλους τους υπόπτους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τα δέκα πρόσωπα που καθίστανται κατηγορούμενοι είναι ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του Κατερίνα, και ο γιος τους Τζώρτζης, ο διευθυντών σύμβουλος και ακόμη τρία μέλη του ΔΣ, καθώς επίσης και ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Ιω. Δραγάτσης στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την πρώτη δέσμευση περιουσίας της οικογένειας, είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για μία «μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών», οι οποίοι «εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού  η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα