Φονικό στην Άμφισσα: Καταρρίπτεται ως κίνητρο η κλοπή

Φονικό στην Άμφισσα: Καταρρίπτεται ως κίνητρο η κλοπή
Παιδιά Ρομά Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου δράστη ανθρωποκτονίας σε βάρος της 13χρονης, ο οποίος δεν φέρεται μέχρι στιγμής ούτε μέσω δικηγόρου να έχει εκφράσει πρόθεση να παραδοθεί

Πιθανότερο κίνητρο η συμπλοκή που προηγήθηκε των πυροβολισμών στον καταυλισμό. Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να οδηγούνται οι Αρχές, αφού έως τώρα δεν έχει προκύψει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία για τυχόν κλοπή ή διάρρηξη που να είχε προηγηθεί, ούτε προκύπτει στα πρόσφατα αρχεία που ανέτρεξαν.

Αυτό σημαίνει για τους αστυνομικούς ότι αυτό που υποστηρίζουν οι Ρομά ότι συνέβη, ίσως να είναι και αυτό που πραγματικά έγινε. Δηλαδή να πέρασε εκείνο το βράδυ ο 34χρονος με μεγάλη ταχύτητα έξω από τον καταυλισμό, πηγαίνοντας προς το μαντρί του, να συνεπλάκη με Ρομά που τον σταμάτησαν και ήρθαν στα χέρια μαζί του και μόλις επέστρεψε από το μαντρί του να πυροβόλησε εναντίον του 35χρονου Ρομά με τον οποίο συνεπλάκη, στο πόδι και μία από τις δύο βολές του να πέτυχε την 13χρονη στον λαιμό, στερώντας της την ζωή.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη χθες το απόγευμα μέσα στην πόλη της Άμφισσας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών, ένας 40χρονος Αλβανός για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον καταυλισμό Ρομά της Άμφισσας.

Ο συγκεκριμένος άντρας είναι υπάλληλος του φυσικού αυτουργού και όπως προέκυψε από την έρευνα και τις καταθέσεις, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη κατά της διάρκεια του αιματηρού περιστατικού και δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον εργοδότη του από τις ενέργειές του. Ο ίδιος αρνείται πεισματικά ακόμη και ότι ήταν παρών και ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει προς τα που διέφυγε ο εργοδότης του.

Μετά το αιματηρό περιστατικό, ορισμένοι Ρομά εντόπισαν 1,5 χιλιόμετρο πιο κάτω το φορτηγάκι του δράστη και του έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν φθορές στο κρεοπωλείο του μέσα στην πόλη της Άμφισσας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου δράστη της ανθρωποκτονίας, ο οποίος δεν φέρεται μέχρι στιγμής ούτε μέσω δικηγόρου να έχει εκφράσει πρόθεση να παραδοθεί.

Η κατάσταση στην Άμφισσα παραμένει τεταμένη, ενώ για τα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας της 13χρονης και του τραυματισμού στο πόδι του 35χρονου Ρομά στον καταυλισμό, οι Αρχές θα περιμένουν να μάθουν και την εκδοχή του ίδιου του δράστη, όταν συλληφθεί ή παραδοθεί.

Σημειώνεται, ότι μετά την κηδεία της 13χρονης σήμερα στην Άμφισσα, ορισμένοι Ρομά άναψαν φωτιές σε λάστιχα στην περιφερειακή οδό Άμφισσας-Λαμίας και λίγο αργότερα η κατάσταση εξομαλύνθηκε και η διακοπή στην κυκλοφορία στο σημείο αποκαταστάθηκε.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων ή πράξεων αντεκδίκησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα