Μαρτυρία Ρομά στην Άμφισσα: Δεν έγινε ληστεία – Του είπαμε να μην τρέχει και μας πυροβόλησε

Μαρτυρία Ρομά στην Άμφισσα: Δεν έγινε ληστεία – Του είπαμε να μην τρέχει και μας πυροβόλησε

Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στην Άμφισσα όπου σημειώθηκε η δολοφονία της 13χρονης από τον 34χρονο επιχειρηματία που αναζητείται

Στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή Βρε Καλώς Τους, μίλησε ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στην Άμφισσα.

“Πήρε μόνος του τον νόμο στα χέρια του. Στα είκοσι μέτρα έγινε ο πυροβολισμός”, δήλωσε για το αιματηρό περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 13χρονη Ρομά το βράδυ της Δευτέρας μέσα στον καταυλισμό.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος των Ρομά, περιγράφοντας τις στιγμές πριν τους πυροβολισμούς:

“Τον σταμάτησε κάποιος δικός μας και του είπε να μην τρέχει γιατί παίζουν τα παιδιά”, και συνέχισε:

“Έριχνε όπου έβρισκε. Έριξε δύο φορές”.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν υπήρξε κλοπή στο σπίτι ή στην επιχείρησή του από Ρομά:

“Τον ξέραμε πολύ καλά. Δεν έγινε κλοπή στο σπίτι του από εμάς. Αν κάνουν δύο τη δουλειά, δεν θα την πληρώσουν 30 άτομα”.

“Δεν θα γίνουν επεισόδια μετά την κηδεία”, κατέληξε.

Χθες έλαβε χώρα διαμαρτυρία Ρομά στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας. Αρκετοί με ρόπαλα στα χέρια απειλούσαν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, και ζητούσαν δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου φερόμενου ως δράστη, καθώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ή παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές.

Στο μεταξύ η κηδεία της 13χρονης έγινε μέσα σε κλίμα οργής και οδύνης.

Όλα ξεκίνησαν μετά από διαπληκτισμό

O δημοσιογράφος Θανάσης Μερτζάνης του Star Κεντρικής Ελλάδας, μίλησε άλλωστε το βράδυ της Τρίτης στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή Διαδρομιστές.

Όπως είπε ο ίδιος: “Υπάρχουν πολλές εκδοχές, οι συνθήκες είναι αδιευκρίνηστες. Αρχικά στηριζόμαστε στις μαρτυρίες των κατοίκων Ρομά του καταυλισμού. Οι ίδιοι λένε ότι τη Δευτέρα, απογευματινές ώρες, ο φερόμενος ως δράστης πέρασε με μεγάλη ταχύτητα με το όχημά του από τον καταυλισμό, του έγινε παρατήρηση για να μην υπάρξει ατύχημα με κάποιο παιδί, υπήρξε διαπληκτισμός, ήρθαν στα χέρια και αυτός έφυγε απειλώντας.

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, γύρισε πίσω προς τον καταυλισμό κοντά στον οποίο διατηρεί στάβλο, πήρε την καραμπίνα που κατείχε και βρέθηκε λίγα μέτρα πίσω σε ύψωμα πάνω από τον καταυλισμό. Σημάδεψε τον έναν Ρομά που είχαν διαπληκτιστεί και του έριξε στα πόδια. Ο δεύτερος πυροβολισμός βρήκε το παιδί στο κεφάλι. Ακολούθησε η εξέγερση των Ρομά που έκαναν φθορές στο κατάστημα και στο όχημα του δράστη που διαφεύγει της σύλληψης”.

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ”, με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Άμφισσα:

“Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι Ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας. Γινόμαστε δυστυχώς ξανά Προφήτες ανησυχητικών προβλέψεων για αναβρασμό και αναταραχή στους κόλπους των κοινοτήτων Ελλήνων Ρομά και στις ευρύτερες τοπικές κοινωνίες, καθόσον η διαδικασία ενσωμάτωσής τους και ένταξής τους δεν σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο.

Απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καλούμε τους Έλληνες Τσιγγάνους, την επίσημη πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Επιτέλους, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα μας, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει αδήριτη και κατεπείγουσα ανθρωπιστική ανάγκη να αντιμετωπιστούν ορθολογικά τα χρόνια ζητήματα των Ελλήνων Ρομά προς όφελος όλων.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού κοριτσιού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα