Φωτιά κοντά στη δομή μεταναστών στην ΒΙΑΛ Χίου

Φωτιά κοντά στη δομή μεταναστών στην ΒΙΑΛ Χίου
Πυρκαγιά στη νότια Χίο - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η φωτιά ξέσπασε εκτός δομής σε κοντινή απόσταση και σε αγροτοδασική έκταση, όμως χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής ήδη εμφανίζει καλύτερη εικόνα με διάσπαρτες εστίες και όχι κοινό μέτωπο-Δεν κινδυνεύει η δομή

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, που θα διερευνηθούν, σε αγροτοδασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ στην Τ/Κ Χαλκείου της Χίου, κοντά στην δομή μεταναστών η οποία όμως δεν κινδυνεύει.

Στην περιοχή πνέουν κατά τόπους ισχυροί άνεμοι, ωστόσο έγινε άμεση επέμβαση από την Πυροσβεστική και ήδη η φωτιά εμφανίζει καλύτερη εικόνα με διάσπαρτες εστίες και όχι κοινό μέτωπο.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά λόγω των κατά τόπους ισχυρών ανέμων, εντελώς προληπτικά η Πυροσβεστική εισηγήθηκε ετοιμότητα των κοινοτήτων Σκλαβιά, Θολοποτάμι και Βαβύλοι, για εκκένωση από τους κατοίκους εφόσον αυτό χρειαζόταν, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε να συμβεί. Ενδεχομένως κάποιοι κάτοικοι από μόνοι τους να απομακρύνθηκαν με δική τους πρωτοβουλία όχι όμως με μέριμνα της Πολιτείας. Αυτή την στιγμή η εικόνα της φωτιάς είναι ακόμα καλύτερη και δεν υπάρχει κίνδυνος για καμία κατοικημένη περιοχή σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα