Φωτιά στα Μέθανα: Έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις – Προσαγωγή μίας γυναίκας

Φωτιά στα Μέθανα: Έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις – Προσαγωγή μίας γυναίκας
Πυροσβεστική Eurokinissi

Από μία 50χρονη φέρεται να ξέσπασε η φωτιά στα Μέθανα. Έκαιγε κλαδιά και εξαιτίας των δυνατών ανέμων σύντομα η φωτιά επεκτάθηκε. Κινείται πλέον ψηλά προς το βουνό, όπου όμως δεν μπορούν τα πεζοπόρα τμήματα να προσεγγίσουν.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Πέμπτης (27/04) σε δασική έκταση στο Μεγάλο Ποτάμι Μεθάνων.

Η φωτιά φέρεται να έχει ξεσπάσει από μια 50χρονη γυναίκα η οποία έκαιγε κλαδιά και εξαιτίας των δυνατών ανέμων σύντομα η φωτιά επεκτάθηκε, πέρασε ανάμεσα από διάσπαρτα σπίτια στο Μεγάλο Ποτάμι και κινείται πλέον ψηλά προς το βουνό, όπου όμως δεν μπορούν τα πεζοπόρα τμήματα να προσεγγίσουν λόγω της σαθρότητας των ηφαιστιογενών πετρωμάτων.

Οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή της συγκεκριμένης γυναίκας που εξετάζεται ως ύποπτη για εμπρησμό από αμέλεια και λαμβάνονται καταθέσεις και από μάρτυρες.

Στο σημείο έχουν ενισχυθεί κατά πολύ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν και θα συνεχίσουν να επιχειρούν όλη τη νύχτα, μέχρι το πρώτο φως της ημέρας, ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου τα εναέρια μέσα.

Πιο συγκεκριμένα, πλέον επιχειρούν συνολικά 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα ενώ μέχρι που το σκοτάδι έπεσε, επιχείρησαν από αέρος 5 αεροσκάφη. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Το μόνο θετικό είναι πως η φωτιά αν και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, πλέον εκεί που κινείται δεν απειλεί άμεσα και πάλι οικισμό.

Επίσης από την πορεία του πύρινου μετώπου, παρότι πέρασε πολύ κοντά από διάσπαρτα σπίτια, δεν υπάρχουν αναφορές έως τώρα για τυχόν ζημιές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα