Φωτιές σε Γεράνειο Λέσβου και Αντισκάρι Ηρακλείου

Πυροσβεστικό Σώμα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Πυροσβεστικό Σώμα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) EUROKINISSI

Η φωτιά στη Λέσβο εντοπίζεται σε δασική έκταση, εντός χαράδρας και μακριά από κατοικημένη περιοχή και η φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης, σε χορτολιβαδική έκταση και ελιές, δίχως επίσης να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Λέσβο και Κρήτη αντίστοιχα. Στην Λέσβο, η φωτιά εντοπίζεται δασική έκταση εντός χαράδρας και μακριά από κατοικημένη περιοχή, στο Γεράνειο Λέσβου. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 19 άντρες της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στη Ηράκλειο, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση και ελιές, δίχως επίσης να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, στην περιοχή Αντισκάρι. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Τετάρτη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς Fire που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για αυτές τις περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στοTwitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυροσβεστική
SHARE:

24Media Network