Φωτιά στη Ροδόπη: Βελτιωμένη η εικόνα στο Παπίκιο Όρος – Κάηκαν 15.000 στρέμματα

Φωτιά στη Ροδόπη: Βελτιωμένη η εικόνα στο Παπίκιο Όρος – Κάηκαν 15.000 στρέμματα
Φωτιά στη Ροδόπη GRTimes

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που καίει για 14η μέρα το Παπίκιο Όρος, στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Βελτιωμένη χαρακτηρίζεται η εικόνα της φωτιάς που καίει για 14η μέρα το Παπίκιο Όρος, στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Επιπλέον, υπολογίζεται πως κάηκαν ολοσχερώς 12.000 στρέμματα επί ελληνικού αλλά και 3.000 στρέμματα επί βουλγαρικού εδάφους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ η εικόνα της πυρκαγιάς που καίει χώμα και φύλλα αλλά όχι δάσος, είναι σαφώς βελτιωμένη και ευτυχώς δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στο επιχειρησιακό κομμάτι, επί τόπου βρίσκονται 200 πυροσβέστες, μέλη 10 πεζοπόρων τμημάτων, 29 υδροφόρα οχήματα, 50 εθελοντές ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415 και ένα ελικόπτερο BK της Πυροσβεστικής.

Φωτιά στη Ροδόπη GRTimes

Φωτιά στη Ροδόπη GRTimes

Επιπλέον συνδράμουν μετά από παρέμβαση του δημάρχου -ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά– και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

“Στο μέτωπο της φωτιάς παραμένουν και συντονίζουν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο προϊστάμενος του Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρήστος Λάμπρης”, καταλήγει ο δήμαρχος Ιάσμου.

Φωτιά στη Ροδόπη GRTimes

Σημειώνεται πως η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που ο καπνός είναι ορατός από την πόλη της Κομοτηνής και από το νησί της Θάσου όπως και οι στάχτες στα σπίτια, που έφτασαν μέχρι και την Ξάνθη.

Φωτιά στη Ροδόπη GRTimes

Όπως αναφέρει μάλιστα η ιστοσελίδα xronos.gr, χθες, Πέμπτη 3/11, ένας πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλέυεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου.

Ελαφρά τραυματίστηκε κι ένας εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς σημειώθηκε πτώση δένδρων πάνω σε όχημα των εθελοντών. Όπως ενημερώνει η Ομάδα ο εθελοντής είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα