Ροδόπη: Για 14η μέρα καίγεται το Παπίκιο Όρος – Καπνοί μέχρι Κομοτηνή, Ξάνθη και Θάσο

Ροδόπη: Για 14η μέρα καίγεται το Παπίκιο Όρος – Καπνοί μέχρι Κομοτηνή, Ξάνθη και Θάσο
xronos.gr

Πάνω από 10.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη από τη φωτιά που μαίνεται από τις 22 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στο Παπικίο Όρος που μαίνεται από τις 22 Οκτωβρίου.

 Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, περίπου 11.500 στρέμματα έχουν καεί στο Παπίκιο Όρος, με τα 8.500 να βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Όπως είπε ο ίδιος,  η φωτιά καίει κυρίως βλάστηση και όχι δασική έκταση, έχει περάσει και σε βουλγαρικό έδαφος και το έργο των πυροσβεστών της Βουλγαρίας είναι ακόμα πιο δύσκολο, καθώς η φωτιά είναι δίπλα σε πευκοδάσος.

Αναφορικά με το έργο των πεζοπόρων τμημάτων, αυτά όπως σημείωσε προσπαθούν να περιχαρακώσουν σημεία, ώστε να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Ο καπνός είναι ορατός από την πόλη της Κομοτηνής και από το νησί της Θάσου όπως και οι στάχτες στα σπίτια, που έφτασαν μέχρι και την Ξάνθη.

Σύμφωνα με το xronos.gr, τουλάχιστον 100 πυροσβέστες συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Κατά την ίδια πηγή, την Πέμπτη 3/11, ένας πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Νοσηλέυεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου.

Ελαφρά τραυματίστηκε κι ένας εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς σημειώθηκε πτώση δένδρων πάνω σε όχημα των εθελοντών. Όπως ενημερώνει η Ομάδα ο εθελοντής είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα