Φωτιά στη Ζάκυνθο: Διάσπαρτες μικροεστίες χωρίς ενιαίο μέτωπο – Προς ύφεση στο Λουτράκι

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Διάσπαρτες μικροεστίες χωρίς ενιαίο μέτωπο – Προς ύφεση στο Λουτράκι
Καρέ από τη φωτιά, στο χωριό Κερί της Ζακύνθου Eurokinissi

Η άπνοια κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα και οι συνεχείς ενισχύσεις των επίγειων δυνάμεων βοήθησαν να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ζάκυνθο με το στοίχημα που έχει τεθεί να είναι μέχρι το απόγευμα να βρίσκεται σε ύφεση, πριν δυναμώσουν οι άνεμοι-Ζημιές σε οικίες και αγροικίες στο Κερί-Στο Λουτράκι η φωτιά βαίνει προς ύφεση μετά από τρία 24ωρα

Σαφώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση της φωτιάς στην Ζάκυνθο, αφού η άπνοια κατά την διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα και οι διαρκείς ενισχύσεις των επίγειων δυνάμεων, βοήθησαν πολύ να περιοριστεί το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς και πλέον να μην εμφανίζει ενιαίο πύρινο μέτωπο αλλά διάσπαρτες μικροεστίες και να μην απειλεί πλέον τις κατοικοιμένες περιοχές.

Το στοίχημα που έχουν βάλει οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είναι να καταφέρουν να φέρουν την φωτιά σε επίπεδα ύφεσης πριν το απόγευμα, οπότε και αναμένεται ενίσχυση των ανέμων ώστε να μην προκληθούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο Κερί έχουν αναφερθεί ζημιές σε μία οικία στην άκρη του χωριού, στην στέγη ενός ξενοδοχειακού καταλύματος και σε δύο αγροικίες. Ευτυχώς δεν έχουν σημειωθεί τυχόν θύματα, αφού οι εκκενώσεις τόσο στο Κερί όσο και στον Αγαλά είχαν γίνει από νωρίς, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες στην περιοχή.

Στο σημείο έχει μεταβεί από χθες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με την ειδική ομάδα πρώτης απόκρισης της Πολιτικής Προστασίας.

Στη Ζάκυνθο συνολικά πλέον επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 2 ομάδες του μηχανοκίνητου τμήματος (ΜΕΤΠΕ), 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ζάκυνθο λόγω πυρκαγιάς

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι λόγω πυρκαγιάς στο νησί της Ζακύνθου, ισχύουν οι ακόλουθες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου.
  • Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Αγαλά, στην διασταύρωση της Ε.Ο. Ζακύνθου Κοιλωμένου.
  • Απαγόρευση κίνησης οχημάτων προς την λίμνη Κερίου.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους προς τις παραπάνω περιοχές για να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων άμεσου ανάγκης.

Προς ύφεση βαίνει η φωτιά στο Λουτράκι

Μετά από τρία 24ωρα μάχης με τις φλόγες στο βουνό πάνω από την πόλη του Λουτρακίου, πλέον η φωτιά βαίνει προς ύφεση και εκτιμάται πως μέχρι το απόγευμα να θα είναι σε θέση οι Αρχές να την χαρακτηρίσουν σε ύφεση.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, που μπορεί να χρειαστεί να συνδράμουν και στην Ζάκυνθο. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ.

Το Σάββατο κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση δύο μοναστηριών, του Οσίου Ποταπίου και του Προφήτη Ηλία και ενός γηροκομείου στον περιφερειακό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λουτράκι λόγω της πυρκαγιάς

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς σε δασική περιοχή του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

1. Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον Άγιο Φανούριο έως τον Άγιο Γεώργιο.

2. Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.

3. Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την κατανόησή τους και για τη συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σε ύφεση η φωτιά στην Ήλιδα Ηλείας

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον και η φωτιά που είχε ξεσπάσει χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή του δήμου Ήλιδας, του νομού Ηλείας. Σημειώνεται πως στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει φωτιά και το βράδυ του Σαββάτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα