Φωτιά στην Ανάβυσσο: Εκκενώνεται ο οικισμός -100 Απεγκλωβισμοί από την ΕΛ.ΑΣ.

Φωτιά στην Ανάβυσσο: Εκκενώνεται ο οικισμός -100 Απεγκλωβισμοί από την ΕΛ.ΑΣ.
Φωτιά στην Ανάβυσσο 9/9/2020 -

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο ένας οικισμός μετά τον άλλον εκκενώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σαρωνικού ενώ συνεχώς σπεύδουν ενισχύσεις. Εκκένωση οικισμού λόγω φωτιάς και στην Αμαλιάδα.

Παραμένει δραματική η κατάσταση με την τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον δήμο Σαρωνικού Αττικής.

Δυστυχώς η φωτιά εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και εξαιτίας ακαθάριστων οικοπέδων όπως επισημαίνουν στην Πυροσβεστική, έχει εξαπλωθεί με αστραπιαία ταχύτητα. Πέρασε από τον οικισμό της Φέριζας προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και πλέον έχει φτάσει στις παρυφές της Αναβύσσου, όπου προληπτικά εκκενώνεται και εκεί η περιοχή από τους κατοίκους της. Μάλιστα, ήδη η Ασφάλεια έχει απεγκλωβίσει 75 πολίτες και άλλους 26 η ΟΠΚΕ.

Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Από νωρίς είχε δοθεί η εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική για την Φέριζα και ένα οικοτροφείο, τον οικισμό Αγροτικής Τράπεζας, τον Όλυμπο, το Αγιοσμούθι, τον Άγιο Παντελεήμονα και τον Άρη Σαρωνίδας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στείλει λεωφορεία για προληπτική εκκένωση, πέρα της Αναβύσσου, αν χρειαστεί στην Μόκριζα, στην Δροσιά και στην Παλαιά Φώκαια, αφού νοητά η πορεία του πύρινου μετώπου είναι προς Παλαιά Φώκαια.

Στο σημείο, μαζί με τις νέες ενισχύσεις πλέον, επιχειρούν συνολικά 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, μέχρι τουλάχιστον να πέσει το σκοτάδι. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Καλυβίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο, στην Λ. Αναβύσσου από ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Παντελεήμονος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια, στην οδό Ολύμπου από το ύψος της Λ. Καλυβίων, στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου έως την συμβολή της με την Λ. Αθηνών-Σουνίου, στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της Λ. Καλυβίων, ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα) και στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος του οικισμού Παλαιάς Φώκαιας στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή των οχημάτων προς Νέα Μάκρη).

Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Πρόσθετα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ. Καραμανλή από το ύψος της Λ. Αθηνών-Σουνίου στο ύψος του Grand Resort, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα), στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της Λ. Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα) και στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της Αγίας Φωτεινής, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Στην άλλη φωτιά της Αττικής και συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη, τα νέα είναι καλά αφού πλέον βρίσκεται σε ύφεση.

Δραματική η κατάσταση και στην Αμαλιάδα-Εκκενώνεται το χωριό Δάφνη

Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί πλέον στην περιοχή Κολοκυθάς Αμαλιάδας, όπου η φωτιά έχει πλησιάσει απειλητικά τα διάσπαρτα σπίτια του χωριού και δόθηκε εντολής εκκένωσης. Στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις που έχουν σπεύσει, επιχειρούν συνολικά πλέον 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πρόσθετα, στην Μεσσηνία μαίνονται η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πουλίτσι, χωρίς να κινδυνεύει άμεσα κατοικημένη περιοχή. Επί τόπου επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει και νέα φωτιά αυτή την φορά σε χορτολιβαδική έκταση στην θέση Ζαγανιάρης Άνδρου. Στο σημείο επίσης πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι, επί του παρόντος όμως δεν κινδυνεύουν οικισμοί. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα