Φωτιά στην Κεφαλονιά: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες –  Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί
inkefalonia

Εξαιρετικά σοβαρή η εικόνα της φωτιάς στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στον Ελειό. Εκκενώθηκαν Καπανδρίτη και Αγία Ειρήνη.

Εντείνεται η μάχη που δίνουν με τις φλόγες οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά, με την φωτιά να έχει επεκταθεί σε δύο μέτωπα, οδηγώντας μάλιστα και την εκκένωση δύο οικισμών.

Συγκεκριμένα, η φωτιά απειλεί τις περιοχές Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων είναι δύσκολο να περιοριστεί, γεγονός που οδήγησε στην πυροσβεστική να ζητήσει την εκκένωσή τους.

Στο Καπανδρίτι μάλιστα, όπως αναφέρει το inkefalonia, η κατάσταση είναι σοβαρότερη, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει τον οικισμό και βρίσκονται κοντά σε σπίτια.

Μέχρι στιγμής, γίνεται μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής με 38 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ επιχειρεί και αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου τμήματος Δυτ. Ελλάδας. Νωρίτερα, υπήρξε και μετάβαση ακτοπλοϊκώς 14 πυροσβεστών 14 με 7 οχήματα από Πάτρα και Κυλλήνη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας» ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα