Μεγάλη φωτιά στην Τήνο – Εκκενώνονται τρεις οικισμοί

Μεγάλη φωτιά στην Τήνο – Εκκενώνονται τρεις οικισμοί
Μεγάλη φωτιά στην Τήνο Cyclades24

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Τήνο. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Συνδρομή από Αττική, Άνδρο και Σύρο. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους τριών οικισμών.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Τήνου καθώς πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα καίγοντας χαμηλή βλάστηση.

Η φωτιά ξέσπασε, σύμφωνα με το tinostoday.gr στο Όρος Παράχραντος πριν λίγα λεπτά και στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου και αρκετοί εθελοντές.

Το έργο τους ωστόσο δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 και 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Το NEWS 24/7 επικοινώνησε με κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ανέφεραν πως η φωτιά ξεκίνησε πάνω από την περιοχή όπου βρίσκεται η ΔΕΗ, και συγκεκριμένα στην περιοχή Λυχναφτιά, δημιουργώντας δυο μικρές αλλά ανησυχητικές εστίες. “Ήμασταν ακριβώς στο σημείο που ήταν η ταμπέλα της Λυχναφτιάς, εκεί που είναι η ‘Παχιά Άμμος’ και βλέπαμε τη φωτιά στα 500 μέτρα να περνάει το βουνό από πάνω. Εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω της χαμηλής βλάστησης και κατέβαινε κάτω προς τα σπίτια, προς την περιοχή του Πόρτο, δεν ξέρουμε όμως αν έχει περάσει τον δρόμο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια βοήθεια από αέρος, επειδή φυσάει πολύ, αλλά έχουν ενεργοποιηθεί πολλοί κάτοικοι οι οποίοι κατευθύνονται στο σημείο”, ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την προληπτική εκκένωση τριών οικισμών, μεταξύ αυτών της Λυχναφτιάς, Φερό χωριό και της Αγίας Βαρβάρας, ενώ στη μάχη για τη φωτιά θα προστεθούν και δυνάμεις τόσο από την Αττική, όσο και από το νησί της Άνδρου και της Σύρου.

Συγκεκριμένα, από την Αττική θα μεταβούν στο νησί της Τήνου ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα συμπεριλαμβανομένης και 1 ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από την Άνδρο 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και από τη Σύρο 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Επίσης, με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη θα μεταβεί κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σχετική ανάρτηση για την εκκένωση των οικισμών πραγματοποίησε και ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο Όρος.

Για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τήνο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προχώρησε στην ενεργοποίηση της γραμμής 112 στέλνοντας SMS με επείγουσα ειδοποίηση στους κατοίκους των παραπάνω τριών οικισμών, καλώντας τους παράλληλα να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα