Φωτιά στις Κεχριές για δεύτερη φορά στο ίδιο σημείο – Εκκενώθηκε οικισμός

Φωτιά στις Κεχριές για δεύτερη φορά στο ίδιο σημείο – Εκκενώθηκε οικισμός
Πυρκαγιά στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στις Κεχριές Κορινθίας, κοντά σε στρατόπεδο, που έχει αποθήκες πυρομαχικών. Λόγω ανέμων και πεύκων έχει πάρει διαστάσεις. Μαίνεται η φωτιά και στη Μεσσηνία.

Μαίνονται οι δύο νέες και μεγάλες φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Κορινθία και Μεσσηνία, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση στην Πυροσβεστική λόγω και των δυνατών ανέμων.

Ήδη στις Κεχριές Κορινθίας έχει μεταβεί ο ίδιος ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για τον συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης και καταφτάνουν συνεχώς νέες ενισχύσεις με ισχυρότατες δυνάμεις. Πρόσθετα, εσπευσμένα μεταβαίνουν στην περιοχή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων Π.Σ. Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.

Η φωτιά κινείται νότια και ξέσπασε από την κάτω πλευρά του στρατοπέδου με έχει εγκαταστάσεις με μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών, το οποίο όμως δεν κινδύνευσε άμεσα, αφού τοποθετήθηκαν ισχυρές δυνάμεις στην περίφραξη. Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια του οικισμού «Siemens», χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάπου ζημιά, ενώ άμεσα έγινε εκκένωση με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ύστερα από σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην κοντινή παραλία. Επίσης, εκκενώθηκε προληπτικά η παιδική κατασκήνωση “Summerfun” και τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, ενώ μία ακόμη κατασκήνωση ήταν κλειστή αυτή την περίοδο και έτσι δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση.

Πρόσθετα, έχει γίνει εισήγηση να βρίσκονται σε ετοιμότητα και οι κάτοικοι στον οικισμό Γαλατάκι, ο οποίος δεν κινδυνεύει άμεσα αφού απέχει αρκετά από το μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο η πορεία της φωτιάς είναι νότια και προς εκείνο το σημείο, με αρκετή απόσταση όμως μπροστά της ευτυχώς με πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και χωράφια στο ενδιάμεσο.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία στην Πυροσβεστική, σίγουρα προκαλεί υποψίες ότι είναι η δεύτερη φορά που ξεσπά μεγάλη φωτιά στο ίδιο σημείο με σχεδόν 10 ημέρες διαφορά και θα αποτελέσει σημείο διερεύνησης από τις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές της Πυροσβεστικής.

Επί τόπου, συνολικά έχουν κινητοποιηθεί πλέον και επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Στο πύρινο μέτωπο συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, επί της Εθνικής Οδού Ισθμού-Αρχαίας Επιδαύρου, από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου και στο ρεύμα προς Επίδαυρο.

Την ίδια ώρα μαίνεται και η επίσης μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Μεσσηνία, σε αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι.

Σημειώνεται και αυτό επίσης είναι σημείο προς διερεύνηση από την Πυροσβεστική, πως η φωτιά ξέσπασε αρχικά από καθαρά αγροτική έκταση, την στιγμή που στην περιοχή πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι και ενώ για την σημερινή ημέρα υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, σχεδόν στη μισή χώρα, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα