Φωτιά στις Ροβιές Ευβοίας – Απέτρεψε την επέκτασή της η Πυροσβεστική

Φωτιά στις Ροβιές Ευβοίας – Απέτρεψε την επέκτασή της η Πυροσβεστική

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις Ροβιές Ευβοίας κοντά σε οικισμούς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της προς τα σπίτια. Μαίνεται η μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στις Ροβιές Ευβοίας. Υπήρξε άμεση και ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε οικισμούς, ενώ στο σημείο έσπευσαν 52 πυροσβέστες με ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 21 οχήματα. Γίνονται ρίψεις και από αέρος, από ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Μάλιστα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της και να αποτρέψουν την επέκτασή της σε κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια οι επίγειες δυνάμεις πλέον προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο από τα τέσσερα αεροσκάφη μετά τις βολές που έκαναν αποχώρησαν ήδη, ενώ παραμένουν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, όπως και τα δύο ελικόπτερα συνεχίζουν να κάνουν βολές σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν την έκτασή της φωτιάς περιμετρικά, η οποία πλέον δεν εμπνέει καμία ανησυχία, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Ζώη Πολύζο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα