Φωτιά σε δασική έκταση στο Μαραθώνα

Φωτιά σε δασική έκταση στο Μαραθώνα
Οχήματα της Πυροσβεστικής σε δασική πυρκαγιά Eurokinissi

Η φωτιά ξέσπασε επί της οδού Σπηλαίου Πανός σε δασική έκταση προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής λόγω των ισχυρών ανέμων - Τι λέει ο δήμαρχος στο News 24/7.

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Μαραθώνα Αττικής. Η φωτιά ξέσπασε επί της οδού Σπηλαίου Πανός και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική καίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια.

Ορατός ο καπνός της φωτιάς από την παραλία του Μαραθώνα NEWS 24/7

Στιγμιότυπο της φωτιάς στο Μαραθώνα από το ελικόπτερο του ΑΝΤ1

Ενισχύονται οι δυνάμεις – Επί τόπου ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Από την Πυροσβεστική υπήρξε από την πρώτη στιγμή μεγάλη κινητοποίηση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και πλέον επιχειρούν 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Μεταξύ των πυροσβεστών είναι και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με συνολικά 48 άτομα, ενώ συνδρομή παρέχουν πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πάνω από την πόλη του Μαραθώνα και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν κινδυνεύουν σπίτια

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας στο News 24/7 είπε πως η εικόνα της πυρκαγιάς πλέον, με την ενίσχυση και των μέσων της Πυροσβεστικής, είναι αρκετά καλύτερη, με τις κατοικημένες περιοχές να είναι εκτός κινδύνου και τη φωτιά να περιορίζεται σε δύσβατη δασική έκταση.

Ήδη από νωρίτερα πάντως έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πλαταιών από το ύψος της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα