Φωτιά στο Μάτι: 3.320 αιτήσεις πυρόπληκτων – Οι 599 έλαβαν επίδομα

Φωτιά στο Μάτι: 3.320 αιτήσεις πυρόπληκτων – Οι 599 έλαβαν επίδομα
Το οικόπεδο στην περιοχή Μάτι όπου βρέθηκαν νεκροί 26 άνθρωποι. Κυριακή 29/7/2018. (Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Εννέα ημέρες καταγραφής των αιτήσεων με αύξηση των αποζημιωθέντων.

Υστερα από εννέα ημέρες καταγραφής των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές, οι αιτήσεις έφθασαν τις 3.320, εκ των οποίων οι 1.171 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 1.263 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 539 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 347 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τώρα, όσον αφορά τις αποζημιώσεις, μέχρι στιγμής 569 νοικοκυριά και 30 επιχειρήσεις, έλαβαν μέχρι χθες το επίδομα των 5.000 ευρώ και 8.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η όποια σχετική καθυστέρηση διεκπεραίωσης των αιτήσεων οφείλεται σε περιπτώσεις συνιδιοκτησιών, όπου δεν έχουν καταθέσει όλοι τις αντίστοιχες αιτήσεις. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επικοινωνεί μαζί τους για να ρυθμιστούν οι υποθέσεις αυτές.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοτόμησης στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, προκειμένου να απομακρυνθούν τα καμένα δένδρα. Η  ίδια διαδικασία πραγματοποιείται και στα ρέματα Καβουνίδου και Λυκόρεμα.

Για τη διαδικασία αυτή έχει δοθεί η σχετική άδεια από το Δασαρχείο στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα αλλά προκειμένου να διευκολυνθούν, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέλαβε την υλοποίηση της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα