Φωτιά στο Μάτι: 85 οι ταυτοποιημένοι νεκροί

Φωτιά στο Μάτι: 85 οι ταυτοποιημένοι νεκροί
Εσωτερικό καμένου σπιτιού στο Μάτι Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έρευνες στην θάλασσα-Τους 81 έφτασαν οι ταυτοποιημένοι νεκροί από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι-Ύστερα από νεότερη καταμέτρηση η συνολική λίστα των δηλωμένων αγνοουμένων είναι 82 και όχι 84, γιατί σε δύο περιπτώσεις προέκυψε πως η δήλωση είχε γίνει από συγγενικά πρόσωπα και με το επώνυμο του συζύγου και με το πατρικό επώνυμο των θυμάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών κατά τη φονική φωτιά, ανέρχεται στους 81.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ύστερα από νεότερη καταμέτρηση η συνολική λίστα των δηλωμένων αγνοουμένων είναι 82 και όχι 84, γιατί σε δύο περιπτώσεις προέκυψε πως η δήλωση είχε γίνει από συγγενικά πρόσωπα και με το επώνυμο του συζύγου και με το πατρικό επώνυμο των θυμάτων

Σημειώνεται ότι παραπάνω από 40 δηλώσεις αγνοουμένων αφαιρέθηκαν από την λίστα αφού βρέθηκαν και προέκυψε πως είχαν επανενωθεί με τους δικούς τους και είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά δεν ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές.

Πλέον, αναμένεται από τα Εγκληματολογικά να διαπιστωθεί εάν θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν με τα γενετικά δείγματα που έχουν τον δηλωμένο αγνοούμενο που υπολείπεται από την λίστα ή όχι και άρα θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του σε στεριά και θάλασσα και εάν έχουν μείνει αταυτοποίητα δείγματα σορών που θα αντιστοιχούν σε μη δηλωθείσες περιπτώσεις αγνοουμένων, πόσα είναι αυτά και άρα πόσα εν τέλει είναι τα θύματα, κάτι που θα φανεί έως την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο που αναμένεται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόσθετα, από τους 164 ενήλικες παραμένουν νοσηλευόμενοι 42 και 10 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, αφού ένας τραυματίας πήρε εξιτήριο και ένας αποσωληνώθηκε. Από τα 23 παιδιά έχει παραμείνει πλέον νοσηλευόμενο στο Παίδων, ένα.

Συνολικά πλέον από την θάλασσα έχουν ανασυρθεί 8 νεκροί. Οι έρευνες της Πυροσβεστικής από στεριάς στο Μάτι, γίνονται με λιγότερο προσωπικό πλέον, αφού ολοκληρώθηκαν σε σπίτια και σε ρέματα με αρνητικά αποτελέσματα έως τώρα και απλά διπλοελέγχονται για παν ενδεχόμενο κάποια σημεία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα και σαρώνεται η θαλάσσια περιοχή από την Ραφήνα, έως του Πεταλιούς, την Μακρόνησο και την Κέα με δύτες και βαθυσκάφος, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν χθες και προχθές ακόμη δύο θύματα, ένα στο Κόκκινο Λιμανάκι και ένα στις Φλέβες στον Σαρωνικό. Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και γίνονται σε όλο τον Σαρωνικό, στο Σούνιο, το Λαύριο και το νησάκι Πάτροκλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα