Φωτιά στο Μάτι: Ανάγκη άμεσης επέμβασης του Δασαρχείου

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ . ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  (Eurokinissi/ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ . ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 (Eurokinissi/ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI

Οι πυρόπληκτοι φοβούνται το ενδεχόμενο πλημμύρας και καλούν το Δασαρχείο να επέμβει άμεσα.

Η βροχή που "έπεσε" σήμερα, νωρίς το απόγευμα άγχωσε τους ήδη ταλαιπωρημένους από τη φωτιά κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, καθώς είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο νέας τραγωδίας. Αυτή τη φορά από πλημμύρα.

Πέραν των αναθυμιάσεων που δεν σε αφήνουν να σταθείς, παρά λίγα λεπτά, στο ίδιο σημείο, όπως ενημερώνουν οι κάτοικοι που έχουν ζήσει τις φωτιές και τις πλημμύρες, των τελευταίων δεκαετιών -στην περιοχή- είναι απαραίτητη η τοποθέτηση κορμοφραγμάτων, στα ψηλά σημεία.

Η Μαρία Μηλά, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά και πρώην αρχηγός της πυροπροστασίας της περιοχής, δήλωσε στο News 24/7 πως "το Δασαρχείο θα έπρεπε ήδη να 'χει στείλει ξυλοκόπους, για να κάνουν τα φράγματα", καταλήγοντας στο ότι "αν αύριο κάνει μια πλημμύρα, οι οι κορμοί θα ταξιδέψουν στη Μαραθώνος και θα πλημμυρίσουν τα πάντα. Το 'χουμε δει αυτό".

Μάλιστα, εξήγησε πως το 2005 οι σύλλογοι των κατοίκων ήταν εκείνοι που είχαν κινηθεί για την προστασία των τόπων τους -με την τοποθέτηση κορμοφραγμάτων. Ο πρόεδρος ενός εξ αυτών, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, γιατί δεν είχε άδεια από το Δασαρχείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE: