Φωτιά στο Μάτι: Εντοπίστηκε σορός από τους δύτες στο Κόκκινο Λιμανάκι - Στους 25 οι αγνοούμενοι

Φωτογραφία από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο Μάτι
Φωτογραφία από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο Μάτι EUROKINISSI

Αγώνας δρόμου από τα Εγκληματολογικά να ολοκληρώσουν τις ταυτοποιήσεις- Εκφράζονται φόβοι ότι στους σάκους είναι περισσότεροι του ενός θύματος σε ορισμένες περιπτώσεις ή περισσότεροι σάκοι για το ίδιο άτομο-Εντοπίστηκε από δύτες του Λιμενικού και ανασύρθηκε από τον βυθό η σορός ενός ατόμου, πιθανόν άντρα.

Εντοπίστηκε η σορός ακόμη ενός θύματος της φονικής φωτιάς στο Μάτι, αυτή την φορά στη θάλασσα και συγκεκριμένα στο Κόκκινο Λιμανάκι, στον βυθό του οποίου δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού, εντόπισαν την σορό, πιθανόν άντρα, τον ανέσυραν στο σκάφος του Λιμενικού και από εκεί μεταφέρθηκε στο Λιμάνι της Ραφήνας για να παραληφθεί από το ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο, ανεβάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο την μακάβρια λίστα στους τουλάχιστον 89 νεκρούς με την ελπίδα τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και των ερευνών να μην δώσουν ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς θυμάτων.

Συνολικά πλέον από την θάλασσα έχουν ανασυρθεί 7 νεκροί. Οι έρευνες της Πυροσβεστικής από στεριάς στο Μάτι, γίνονται με λιγότερο προσωπικό πλέον, αφού ολοκληρώθηκαν σε σπίτια και σε ρέματα με αρνητικά αποτελέσματα έως τώρα και απλά διπλοελέγχονται για παν ενδεχόμενο κάποια σημεία.

ADVERTISING

Την ίδια ώρα συνεχίζονται επίσης με λιγότερο προσωπικό οι έρευνες στη θάλασσα, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στις παραλίες με αρνητικά αποτελέσματα και σαρώνεται η θαλάσσια περιοχή από την Ραφήνα, έως του Πεταλιούς, την Μακρόνησο και την Κέα με δύτες και βαθυσκάφος, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί σήμερα το απόγευμα δυστυχώς ακόμη ένα θύμα.

Πλέον λοιπόν καταρρίφθηκε το θετικό στοιχείο των ερευνών που επί πέντε συνεχή 24ωρα δεν είχε εντοπιστεί άλλη σορός, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι έρευνες υπό το φόβο τυχόν εντοπισμού και άλλων θυμάτων.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο βάρος πλέον πέφτει στις πλάτες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να ολοκληρωθεί το θρίλερ των 25 αγνοουμένων, πάντα με το φόβο κάποιες περιπτώσεις να μην μπορέσουν καν να ταυτοποιηθούν…

Η μακάβρια λίστα και η αγωνία μέχρι την ολοκλήρωση των ταυτοποιήσεων

Από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων της Πυροσβεστικής επισήμως πλέον προκύπτει ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στο «199» και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται. Άρα ο τελικός απολογισμός θα είναι 89 ή παραπάνω θύματα, μαζί με την σημερινή ανεύρεση.

Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 29 σορούς που υπολείπονται, μαζί με την σημερινή πλέον.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επισήμως και ταυτοποιημένοι νεκροί-αγνούμενοι από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, για τους οποίους είναι ενήμεροι οι συγγενείς τους, είναι 63 άτομα.

Οι υπόλοιπες 29 ταυτοποιήσεις που εκκρεμούν είναι οι πιο δύσκολες και αυτό γιατί εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχει συμβεί ό,τι συνέβη και την περασμένη Παρασκευή, όπου σε έναν σάκο υπήρχε μία σωρός αλλά με αφομοιωμένα πάνω της τα γενετικά υλικά τεσσάρων ανθρώπων!

Ακριβώς λοιπόν επειδή υπάρχει αυτό το ζήτημα και η εργαστηριακή ανάλυση υπολείπεται ακόμη για αυτούς τους 29 μπορεί να είναι συν 29, άρα 92 νεκροί ή 89 άρα συν 25 νεκροί και απλά να μπήκαν σε διαφορετικούς σάκους μέλη της ίδιας σορού και έτσι να εξηγηθεί και το μυστήριο των 25 αγνοουμένων.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι παραπάνω τα θύματα, μπορεί και ακριβώς όσοι όμως φαίνεται έως σήμερα, δηλαδή 89 μαζί με όσους κατέληξαν στα Νοσοκομεία, αν τμήματα της ίδιας σορού βρίσκονται σε διαφορετικούς σάκους, ανάλογα με το τι θα προκύψει στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, αφού μελετούν περιπτώσεις ανθρωπίνων τμημάτων που θα μπορούσαν να έχουν προσκολληθεί το ένα στο άλλο… ή αντιθέτως να έχουν μπει σε τμήματα της ίδια σορού σε διαφορετικούς σάκους.

Αυτό θα το δείξουν τα προσεχή 24ωρα που θα ολοκληρωθεί η τρομερά δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης που πλέον έχει επικεντρωθεί σε σχεδόν πλήρως αποτεφρωμένες περιπτώσεις θυμάτων. Αυτός ήταν και ο λόγος και η εξήγηση της αδυναμίας που είχαν οι Αρχές πριν φτάσουν σε αυτό το σημείο να ανακοινώσουν αριθμούς αγνοουμένων.

Πρόσθετα, αυτοί οι 25 που έχουν παραμείνει αγνοούμενοι, μπορεί κάποιοι εξ αυτών να βρίσκονται στις υπό εξέταση σορούς των Εργαστηρίων μπορεί και όχι, κάτι που επίσης θα φανεί, με την λήξη της διαδικασίας της ταυτοποίησης. Επίσης, 71 συγγενείς αγνοουμένων έχουν δώσει δείγμα DNA, στις Αρχές για διασταύρωση και ταυτοποίηση με τις σορούς. Ο αριθμός αυτός δεν είναι ίδιος με τις σορούς γιατί πολύ απλά οι περισσότερες περιπτώσεις ήταν από την ίδια οικογένεια.

Σημειώνεται ότι παραπάνω από 40 δηλώσεις αγνοουμένων αφαιρέθηκαν από την λίστα αφού βρέθηκαν και προέκυψε πως είχαν επανενωθεί με τους δικούς τους και είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά δεν ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές.

Πλέον από τους 164 ενήλικες παραμένουν νοσηλευόμενοι 43 και 10 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, αφού ακόμη ένας τραυματίας στον «Ευαγγελισμό» χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Από τα 23 παιδιά έχει παραμείνει πλέον νοσηλευόμενο στο Παίδων, ένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network