Φωτιά στο Μάτι: Να ανοίξουν οι φάκελοι – 41 χρόνια αυθαίρετο το κτίσμα όπου πέθαναν 26 άνθρωποι

Φωτιά στο Μάτι: Να ανοίξουν οι φάκελοι – 41 χρόνια αυθαίρετο το κτίσμα όπου πέθαναν 26 άνθρωποι
Πυροσβέστης στο οικόπεδο στο Μάτι όπου βρέθηκαν νεκροί 26 άνθρωποι Eurokinissi

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το σημείο που κάηκαν οι 26 πολίτες στο Μάτι την Δευτέρα 23 Ιουλίου. Το σπίτι χτίστηκε το 1977 και έκτοτε, όχι μόνο δεν νομιμοποιήθηκε ποτέ, αλλά είχαν καταπατηθεί όλα τα Προεδρικά Διάταγμα και οι νόμοι.

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προχώρησε ο Βασίλης Σκουρής στην εκπομπή «Στιγμιότυπα 24/7» με τον Βασίλη Κουφόπουλου στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Το κτίσμα, εντός του οικοπέδου όπου πέθαναν οι 26 άνθρωποι, ήταν όχι μόνο αυθαίρετο από το 1977, αλλά είχαν καταπατηθεί όλοι οι νόμοι και τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.

Την αρχή για τις αποκαλύψεις έκανε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 25 ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7/2018. (Eurokinissi/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) Eurokinissi

 

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι το οικόπεδο που βρήκαν τραγικό θάνατο οι 26 άνθρωποι είναι «διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση, που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι γης είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται επ’ αυτού η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.

Σημειώνεται επίσης ότι η απόφαση για «δημόσια δασική γη» είναι δικαστική απόφαση και ο ιδιοκτήτης φέρεται να το έχει παραδεχτεί.

Επίσης στο ΠΔ/2003 για χρήση γης προβλέπεται ρητά πως σε μόνο σε μια συγκεκριμένη απόσταση (άνω των 500 μ.) από τον αιγιαλό μπορεί αν χτιστεί κάτι. Σε μικρότερη από αυτή είναι απαγορευτικό.

Το κτίσμα είναι αυθαίρετο, δεν έχει νομιμοποιηθεί από το 1977 και παραμένει σε χρήση.

Το οικόπεδο όπου βρέθηκαν 26 απανθρακωμένοι άνθρωποι Eurokinissi

Την ίδια στιγμή το κτίσμα παραβιάζει και τον νόμο Τρίτση άρ.23 περί αιγιαλού, ενώ στο όριο του φρυδιού (όριο γκρεμού και οικοπέδου) υπάρχει απόφαση για ζώνη παραλίας…

Τα ερωτήματα που εξάγονται είναι δεκάδες, και πρέπει όχι μόνο να ανοιχτούν οι φάκελοι αλλά και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ενεπλάκησαν και σε όσους για 41 χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια. Ποιος και γιατί δεν έκανε τους ελέγχους; Ποιος έβαλε τις υπογραφές του χτιστεί ένα τόπος που μετατράπηκε σε νεκροταφείο για 26 ζωές; Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Ακούστε όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Σκουρής:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα