Φωτιά στο Μάτι: Στα ρέματα έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες από μικτές ομάδες ερευνών

Φωτιά στο Μάτι: Στα ρέματα έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες από μικτές ομάδες ερευνών
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Έως το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στα σπίτια στο Μάτι. Δεν έχουν εντοπιστεί άλλα θύματα από την φονική φωτιά.

Οι έως τώρα έρευνες σε σπίτια στο Μάτι συνεχίζονται έχοντας σχεδόν ολοκληρωθεί χωρίς να έχουν βρεθεί άλλα θύματα τα τελευταία τέσσερα 24ωρα, από την φωτιά που άφησε πίσω δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους. Το μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί στα ρέματα της περιοχής όπου έχει ερευνηθεί ήδη το 50% αυτών με αρνητικά αποτελέσματα και μέχρι το απόγευμα θεωρούν ότι θα έχουν ολοκληρώσει.

Στις έρευνες συμμετέχουν 12 πενταμελείς μικτές ομάδες πυροσβεστών, στρατιωτών, εθελοντών κλπ. Τα τελευταία 24ωρα ότι απομεινάρια σκελετών έχουν βρεθεί ανήκουν σε ζώα, που επίσης βρήκαν φρικτό θάνατο.

Ενδεικτικό του μεγέθους της τραγωδίας και των όσων εκτυλίχθηκαν στο μάτι είναι το μπέρδεμα της Παρασκευής ανάμεσα στην Πυροσβεστική και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων που δυστυχώς εξηγήθηκε με έναν εντελώς μακάβριο τρόπο, αφού μία από τις σορούς που παρέδωσε η Πυροσβεστική και έμοιαζε με απανθρακωμένο ένα σώμα ήταν στην πραγματικότητα τέσσερις άνθρωποι με ορισμένα από τα οστά τους πλήρως απανθρακωμένα και κολλημένα πάνω σε μία σορό… Ο διαχωρισμός και η φρικτή ανακάλυψη της πραγματικότητας έγινε με επιστημονικές μεθόδους και με την βοήθεια ανθρωπολόγου.

Την ίδια ώρα γίνεται αγώνας δρόμου από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. να ολοκληρώσουν τις ταυτοποιήσεις μέσα αν αυτό είναι δυνατό ή το αργότερο έως τη Δευτέρα.

Μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής έχουν ολοκληρωθεί περίπου οι μισές ταυτοποιήσεις θυμάτων και έχουν ενημερωθεί σχετικά οι συγγενείς τους, δυστυχώς ανάμεσά τους μικρά παιδιά όπως τα άτυχα δίδυμα 9χρονα κοριτσάκια που έχασαν την ζωή τους αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους στον λόφο Ζούγκλα, μαζί με άλλους 22 ανθρώπους, όπου βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, όπως και η αντίστοιχη περίπτωση της οικογένειας Φύτρου, ο 13χρονος που χάθηκε μαζί με την γιαγιά, τον παππού και τον θείο του και άλλοι τόσοι… Ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες, χάθηκαν μέσα στις φλόγες μικρά παιδιά αγκαλιασμένα με τις μανάδες τους και τους πατεράδες τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα