Φωτιά στο Μάτι: Στη ΓΓΠΠ ο κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών

Φωτιά στο Μάτι: Στη ΓΓΠΠ ο κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών
Λίγα λουλούδια στο σημείο όπου εκτυλίχτηκε η τραγωδία Eurokinissi

Προσβάσιμος ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Οι εισαγγγελείς έχουν εξετάσει συνολικά 25 μάρτυρες, ενώ αναμένεται ο αριθμός των μαρτύρων από τους αρμοδίους φορείς να ανεβεί.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση του καταλόγου με τα ονόματα των θυμάτων από τη φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΠ είναι η www.civilprotection.gr και η ταχυδρομική: Ευαγγελιστρίας 2, 105 63 Αθήνα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΓΓΠΠ είναι τα ακόλουθα: 2131510163, 2131510186, 2131510176.

Στα χέρια των εισαγγελέων η λίστα

Νωρίτερα σήμερα, στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών έφτασε από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας η λίστα με τους 92 νεκρούς, δύο εκ των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί, λίγες ώρες πριν αρχίσει η εξέταση των συγγενών των θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι.

Η λίστα με τους νεκρούς δεν αφορά μόνο εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι αλλά κι εκείνους που τελικώς κατέληξαν στα νοσοκομεία.

Ήδη η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης, αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας. Ήδη, οι εισαγγγελείς έχουν εξετάσει συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ την Τετάρτη εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Ο αριθμός των μαρτύρων από τους αρμοδίους φορείς αναμένεται να ανεβεί, ενώ οι εισαγγγελείς πήραν ήδη στα χέρια τους από την Πυροσβεστική τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι. Αναμένεται όμως παράλληλα να διαβιβαστεί και ένας ακόμη φάκελλος με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει ήδη η Πυροσβεστική μέσα από τη δίκη της έρευνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα