Φωτιά στον Έβρο: Αποκαρδιωτικές εικόνες από τις καμμένες εκτάσεις – Συγκλονίζουν τα βίντεο drone

Φωτιά στον Έβρο: Αποκαρδιωτικές εικόνες από τις καμμένες εκτάσεις – Συγκλονίζουν τα βίντεο drone
Πλάνα drone από καμμένες εκτάσεις στον Έβρο YouTube

Εικόνες αποκάλυψης που θα μπορούσαν να αποτελούν πλάνα σε ταινία επιστημονικής φαντασίας κατέγραψε κάμερα drone πάνω από τις εκτάσεις που κατέκαψε η καταστροφική φωτιά στον Έβρο που μετά από 16 ημέρες τέθηκε υπό έλεγχο.

Την ώρα που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων στον Έβρο, παρακολουθώντας τα σημεία από τα οποία πέρασε η καταστροφική πυρκαγιά, η οποία είναι επιτέλους σε ύφεση μετά από 17 ημέρες, νέα πλάνα από βίντεο drone αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής και συγκλονίζουν.

Το drone “πετά” πάνω από την καμμένη γη στην περιοχή του Έβρου καταγράφοντας την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που σημειώθηκε και τις εκτάσεις που έγιναν στάχτη και μέχρι πρότινος αποτελούσαν έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες της χώρας και τόπο κατοικίας άγριων ζώων και πτηνών, όπως οι σπάνιοι μαυρόγυπες οι οποίοι επέστρεψαν αναζητώντας μάταια τις εστίες τους στη Δαδιά, που αποτελεί περιοχή του δικτύου NATURA.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του άγριου πτηνού που αντικρίζοντας το μέγεθος της καταστροφής που συντελέστηκε επί 16 ολόκληρες ημέρες, δεν αναγνωρίζει τον τόπο του και νιώθει την πλήρη απόγνωση μπροστά στην καμένη θέα.

Αποκαρδιωτικά είναι και τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την “επόμενη μέρα” της καταστροφής, καθώς όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).

Την ίδια στιγμή πολύ επιβαρυμένη είναι και η ποιότητα του αέρα σε περιοχές της Νότιας Ευρώπης για τον Αύγουστο 2023, σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του climatebook.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα από την υπηρεσία Υπηρεσία Παρακολούθησης της Ατμόσφαιρας (CAMS) του Copernicus τα οποία επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του climatebook, παρατηρείται πως η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Ευρώπης σε ποιότητα αέρα για τον Αύγουστο 2023 ήταν η Ελλάδα και η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Δείτε το βίντεο drone:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα