Βαρνάβας: Σε ύφεση η φωτιά

Βαρνάβας: Σε ύφεση η φωτιά
Φωτιά σε δασική έκταση Eurokinissi/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ύφεση είναι η φωτιά στον Βαρνάβα. Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σε ύφεση είναι από το βράδυ του Σαββάτου (10/07) η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής, όπου από το πρωί έκαιγε δασική έκταση ενώ κινδύνευσαν και σπίτια.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Γα την κατάσβεσή της επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ) ενώ από αέρος ρίψεις πραγματοποίησαν μέχρι να νυχτώσει 5πυροσβεστικά ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Eurokinissi/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Παράλληλα μετέβησαν στο μέτωπο της φωτιάς και άλλοι 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα, νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για τον λόγο αυτό και δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Eurokinissi

Λόγω της φωτιάς στην δασική έκταση στον Βαρνάβα, διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρο Βαρνάβα), από την οδό Μιλτιάδη Μαντά, ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου, ρεύμα προς Βαρνάβα και στην Ανωνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα, ρεύμα προς Γραμματικό.

Φωτιά σε δασική έκταση Eurokinissi/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στον Βαρνάβα κλιμάκιο του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, με το βουλευτή Αν. Αττικής Γιάννη Γκιόκα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, βρίσκονται στην περιοχή του Βαρνάβα, όπου από το πρωί έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.

Ο Γιάννης Γκιόκας επικοινώνησε, επίσης, με τον Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ζητώντας του να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα