Φωτιές σε Κρήτη και Ζάκυνθο

Φωτιές σε Κρήτη και Ζάκυνθο

Οι δυνατοί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Πυροσβεστικής από τα ξημερώματα έως τώρα που ξέσπασαν δύο μεγάλες πυρκαγιές στην Ιεράπετρα

Μάχη με όλα τα στοιχεία της φύσης έδωσαν τη νύχτα οι πυροσβέστες στην Κρήτη και συνεχίζουν εξαιτίας των εξαιρετικά δυνατών ανέμων που πνέουν στην Ιεράπετρα, όπου μαίνονται δύο διαφορετικά πύρινα μέτωπα, την πορεία των οποίων αλλάζουν συνεχώς οι εναλλαγές των κατευθύνσεων των ανέμων.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στη μία τα ξημερώματα στους Πεύκους Ιεράπετρας, καίει αγροτοδασική και χορτολιβαδική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 26 άντρες με 11 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, ενώ δείχνει αυτή την ώρα να πηγαίνει καλύτερα.

Από τις 6 το πρωί όμως ξέσπασε και νέα πυρκαγιά βορειοδυτικά της Ιεράπετρας, στην περιοχή Ανατολή, όπου εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα αφού στο σημείο αυτό οι άνεμοι είναι ακόμα πιο δυνατοί και οι εναλλαγές κατευθύνσεων των ανέμων ακόμα πιο συχνές. Νωρίς το πρωί μάλιστα κινδύνευσε άμεσα ο οικισμός της Ανατολής, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής τοποθετήθηκε ακριβώς μπροστά από το χωριό και έστρεψαν προς αντίθετη κατεύθυνση την πορεία της φωτιάς, δίχως να κινδυνεύσουν ευτυχώς σπίτια.

Φωτιές σε Κρήτη και Ζάκυνθο

Στο σημείο αυτό καίγεται αγροτοδασική έκταση, θεωρείται πιο επικίνδυνο αυτή την ώρα και εκεί έχει πέσει όλη η προσοχή, αν και μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σε καμία από τις δύο φωτιές τυχόν σπίτια. Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 35 άντρες της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Η κατεύθυνση της πυρκαγιάς παραμένει αντίθετη από το χωριό πλέον ωστόσο έχει εισέλθει σε χωράφια με θερμοκήπια και μεταδίδεται αστραπιαία λόγω και των πλαστικών.

Πρόσθετα, στην Ζάκυνθο η πυρκαγιά που ξέσπασε από χθες το απόγευμα έχει και αυτή δύο πύρινα μέτωπα, το ένα στο Αργάσι και το άλλο στον Σκοπό. Και στις δύο περιπτώσεις καίγεται δασική έκταση, ωστόσο αυτές οι φωτιές πέρα από καλύτερη εικόνα που εμφανίζουν έχουν οριοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 17 άντρες με 7 οχήματα.

Φωτιές σε Κρήτη και Ζάκυνθο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 56 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια.

Φωτιές σε Κρήτη και Ζάκυνθο

Πρόσθετα, σήμερα Σάββατο 8 Ιουλίου και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 4) για Κρήτη, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

φωτογραφίες και βίντεο από radiolasithi, imerazante

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα φωτιά σε δασική έκταση στην Ζάκυνθο

SHARE:

24Media Network