Φωτιές σε Ροδόπη, Εύβοια και Περαία Θεσσαλονίκης

Φωτιές σε Ροδόπη, Εύβοια και Περαία Θεσσαλονίκης
Φωτιά στην Εύβοια evima.gr

Η φωτιά στην Ροδόπη έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ξυλαγανή, ενώ στην Εύβοια έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Αλιβέρι, κοντά στον οικισμό Κάραβος, ο οποίος όμως δεν κινδυνεύει άμεσα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις φωτιές σε Ροδόπη, Εύβοια και Περαία Θεσσαλονίκης. Στην Ροδόπη έχει ξεσπάσει φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, στη Ξυλαγανή, δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Κινητοποιήθηκαν 33 άντρες της Πυροσβεστικής με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Στην Εύβοια, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση σε ορεινό σημείο, στην Δημοτική Ενότητα Ταμιναίων Αλιβερίου πάνω από την Εθνική Οδό Αλιβερίου-Λέπουρων, δυτικά από τον οικισμό Κάραβος, χωρίς επίσης να κινδυνεύει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται 34 πυροσβέστες με δέκα οχήματα καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες στο σημείο μεταβαίνουν και 2 αεροσκάφη με ένα ελικόπτερο.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος και ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς που βρίσκονται στο σημείο δήλωσαν στο evima.gr, πως η φωτιά πέρασε στο Μεσονήσι και κατευθύνεται προς τον Κάμπο Αλιβερίοφυ όπου υπάρχουν σπίτια, ενώ ανέφεραν πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στην Περαία Θεσσαλονίκης έχει ξεσπάσει φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και αμπελώνες, κοντά στην ακτή και χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια. Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 31 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα