Φωτιές: Στη Δαδιά επικεντρώνονται οι προσπάθειες – Εστίες σε Λακωνία και Φθιώτιδα

Φωτιές: Στη Δαδιά επικεντρώνονται οι προσπάθειες – Εστίες σε Λακωνία και Φθιώτιδα
Φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς CREDITS: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυξάνεται η τραγική λίστα των θυμάτων από τα πύρινα μέτωπα, φτάνοντας συνολικά τους 20 νεκρούς, εκ των οποίων ο κτηνοτρόφος στον Πρόδρομο Βοιωτίας και 19 μετανάστες στην περιοχή του δάσους της Δαδιάς. Νέα μέτωπα σε Λακωνία - Φθιώτιδα.

Συνεχίζεται η μάχη που δίνει η Πυροσβεστική και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και ειδικά στο δάσος της Δαδιάς, όπου μαίνεται η φωτιά, ανάμεσα στις περιοχές Κοτρωνιά και Κατρατζήδες.

Στην περιοχή επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δυστυχώς όμως ανεβαίνει η τραγική λίστα των θυμάτων από τα πύρινα μέτωπα, φτάνοντας πλέον συνολικά τους 21 νεκρούς, εκ των οποίων ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος στον Πρόδρομο Βοιωτίας και 19 μετανάστες στην περιοχή του δάσους της Δαδιάς με τον εντοπισμό χθες από πυροσβέστες, ενός ακόμη νεκρού, σε δασικό δρόμο πλησίον των κεραιών της Λευκίμης, προς την Αγία Παρασκευή, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Από την Αστυνομία εντοπίστηκε ακόμη ένας νεκρός σε προχωρημένη αποσύνθεση σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή της φωτιάς όμως που ο θάνατός τους αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Στην Βοιωτία η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση με διάσπαρτες μικροεστίες και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο, όπως επίσης στην Αττική έχει μείνει μόνο μία μικροεστία που επίσης παρουσιάζει εικόνα ύφεσης στο Φρούριο Φυλής στην Πάρνηθα. Επίσης, στην Πάρνηθα παραμένουν ισχυρότατες επίγειες και εναέριες δυνάμεις που συνεχίζουν να επιχειρούν.

Σε εξέλιξη φωτιά στο Λάγιο Λακωνίας και τη Δυτική Φθιώτιδα

Το μεσημέρι της Παρασκευής, φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Λάγιο Λακωνίας και καίει χαμηλή βλάστηση.

Επιχειρούν 2 πετζετέλ και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίες ενισχύονται. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγο στη Δυτική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην Βίτωλη, όπου έχουμε μεγάλη αναζωπύρωση.

Στο σημείο σπεύδουν Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συλλήψεις εμπρηστών

Ο 45χρονος που συνελήφθη στον Αυλώνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής αρνείται τις κατηγορίες ωστόσο τόσο τα ευρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του όπως προσανάματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες, όσο και η συλλογή βιντεοληπτικών υλικών και μαρτυρικών καταθέσεων από την περιοχή οδήγησαν στην ταυτοποίησή του για τουλάχιστον τρεις εμπρηστικές ενέργειες στην περιοχή. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνος και για τυχόν άλλες πράξεις.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες, συνδράμοντας το Πυροσβεστικό Σώμα όπου χρειάζεται και όπου της ζητείται.

Για την φωτιά στην Χαλκίδα, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας και της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε αγροτοδασική και γεωργική έκταση, στην περιοχή Πέι Δοκού Χαλκίδας.

Στην Κω επίσης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα, με ρίψη αναμμένου τσιγάρου, εντός αγροτικής έκτασης, στην περιοχή Πλατάνι, του δήμου Κω.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα