Φωτιές: Βελτιωμένη εικόνα των πύρινων μετώπων σε Ηλεία και Κορινθία

Φωτιές: Βελτιωμένη εικόνα των πύρινων μετώπων σε Ηλεία και Κορινθία
Πυρκαγιά στην Ηλεία (Φωτογραφία Αρχείου) Eurokinissi

Καλύτερη χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική η εικόνα των πύρινων μετώπων στην Ηλεία και την Κορινθία. Σε ύφεση η φωτιά στην Λυνίσταινα, έσβησε στην Καβάλα.

Καλή εικόνα παρουσιάζουν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου σε Ηλεία και Κορινθία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ειδικότερα, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλή εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή, Αγία Κυριακή της Ηλείας.

Μέχρι τη δύση του ήλιου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού πάνω από τα δύο πύρινα μέτωπα, έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ θα συνεχίσουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο και τις δύο φωτιές.

Παράλληλα, καλή εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την πυροσβεστική, και η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή, Ελληνοχώρι του δήμου Βέλου – Βόχας, στην Κορινθία.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Σε ύφεση το μέτωπο στη Λινίσταινα Ηλείας

Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς στη Λινίσταινα Ηλείας, που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εναέρια μέσα. Πιο συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρο και οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην κατάσβεση συμμετέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Έσβησε η φωτιά στην Καβάλα

Άμεσα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις έξι το απόγευμα του Σαββάτου (30/07) σε δασική έκταση στην περιοχή Εξοχή του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Στο σημείο επιχείρησαν 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν νωρίτερα και δύο αεροσκάφη.

Φωτιές: Υψηλός κίνδυνος την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο, Κυριακή 31 Ιουλίου σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, υψηλός θα είναι ο κίνδυνος για:

  • Αττική και νότια Εύβοια
  • Πολλές περιοχές σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
  • Περιοχές στην Πελοπόννησο
  • Σε Ιόνιο και Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία και Χίο
  • Ηράκλειο και Λασίθι

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα