Φρίκη αλά Κου Κλουξ Κλαν: Ακροδεξιοί κάρφωσαν γουρουνοκεφαλή στο hotspot του Σχιστού

Φρίκη αλά Κου Κλουξ Κλαν: Ακροδεξιοί κάρφωσαν γουρουνοκεφαλή στο hotspot του Σχιστού

Στις φωτογραφίες εκτός από τη γουρονοκεφαλή, διακρίνεται ένας σταυρός αλλά και ένα μήνυμα σε χαρτόνι που έγραψαν άγνωστοι και ανήρτησαν κοντά στην είσοδο του κέντρου καταγραφής μεταναστών

Άγνωστοι πήγαν χθες το βράδυ στο νέο hotspot του Σχιστού και κάρφωσαν μια γουρουνοκεφαλή στον περίβολο φράχτη για να αποθαρρύνουν τους μουσουλμάνους πρόσφυγες έτσι ώστε να μην θελήσουν να εγκατασταθούν εκεί.

Οι δράστες εκτός από τη γουρουνοκεφαλή κρέμασαν και έναν σταυρό και ανάρτησαν πλακάτ που έγραφε: "Η Ελλάδα έχει ιδιοκτήτη την υπέρμαχο στρατηγό, την προστάτιδα του γένους των Ελλήνων".

Το κρέμασμα γουρουνοκεφαλής σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη τα οποία φιλοξενούν μουσουλμάνους πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια. Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Twitter χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το πρωί της Τρίτης η αστυνομία δεν εντόπισε γουρουνοκεφαλή στο σημείο, βρήκαν όμως ίχνη αίματος στο έδαφος στο μέρος που τους είχε υποδειχθεί. Οι αρχές δεν αποκλείουν να "στήθηκε" το φρικιαστικό σκηνικό για να τραβηχτούν οι φωτογραφίες και να δημοσιευθούν σε blogs για εκφοβισμό, όπως και έγινε.

Την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούσαν και στο παρελθόν ακροδεξιές ομάδες αλλά ποτέ δεν υπήρξε καμία σύλληψη, παρά το γεγονός πως θεωρείται ρατσιστική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network