Φρίκη στην Κάρπαθο: Κρέμασαν σκύλο από ελιά

Φρίκη στην Κάρπαθο: Κρέμασαν σκύλο από ελιά
facebook/George M. Hiotakis

Κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας συλλέγει στοιχεία για τον εντοπισμό του δράστη

Παρέα φίλων που επισκέφθηκε γήπεδο 5Χ5 στο χωριό Όθος στην Κάρπαθο βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Όπως έκαναν γνωστό μέσα από αναρτήσεις τους στο Facebook, αντίκρυσαν έναν σκύλο κρεμασμένο από δέντρο.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκε το σημείο και προέβη σε συλλογή στοιχείων με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη.

Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές. Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο, “οι παραβάτες των διατάξεων των περιπτώσεων γ’ (τήρηση κανόνων ευζωίας) και ε’ (απαγόρευση εγκατάλειψης) της παραγράφου 1 του άρθρου 5, καθώς και της παραγράφου α’ του άρθρου 16 (κακοποίηση ζώων) τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ”. Για τη θανάτωση ζώου προβλέπεται φυλάκιση 1 έως 5 χρόνια και επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

“Οι παραβάτες της διάταξης της περίπτωσης β’ της παραγράφου 8 του άρθρου 5 (αφαίρεση του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς ή από άλλο πρόσωπο), καθώς και η κλοπή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών και χρηματική ποινή μέχρι τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, ενώ η κλοπή κυνηγετικού σκύλου ή σκύλου βοήθειας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) μέχρι οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ”.

Τον περασμένο μήνα άλλωστε ένας 75χρονος άνδρας στη Θεσσαλία, ο οποίος είχε δέσει από την καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου έναν σκύλο και να τον έσερνε, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να αφήσει την τελευταία του πνοή, συνελήφθη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version