Φυλακές Κορυδαλλού: Δείτε πού μεταφέρονται στον Ασπρόπυργο

Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού
Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού EUROKINISSI

"Πράσινο φως" για την μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, σε παλαιό στρατόπεδο. Δείτε τον χώρο που βρίσκεται εκτός κατοικημένης περιοχής.

Σε παλαιό στρατόπεδο, μακριά από τον αστικό ιστό θα μεταφερθούν οι φυλακές του Κορυδαλλού.

Η περιοχή ανήκει στον Δήμο Ασπροπύργου, ωστόσο δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Πρόκεται για το πρώην στρατόπεδο Αμερικανικής Ευκολίας.

ADVERTISING

Το μνημόνιο συνεργασίας για την επικείμενη μετεγκατάσταση του καταστήματος κράτησης από τον Κορυδαλλό υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική) κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Σοφία Νικολάου.

Η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201).

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το έργο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μία πρώτη εκτίμηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι πως οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν σε περίπου έναν χρόνο, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το ειδικό χωρικό σχέδιο και οι τεχνικές μελέτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές
SHARE:

24Media Network