Φυλακές Κορυδαλλού: Ένας νεκρός και τραυματίες μετά από συμπλοκή

Φυλακές Κορυδαλλού: Ένας νεκρός και τραυματίες μετά από συμπλοκή
Φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Αιματηρή σύρραξη το βράδυ της Πέμπτης στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες. Η συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ Αλβανών και Ρωσόφωνων.

Συμπλοκή μεταξύ Ρωσόφωνων και Αλβανών το βράδυ της Πέμπτη στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο Ψυχιατρείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στις 19.00 στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και ήταν ιδιαίτερα σφοδρή.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ένας νεκρός, με ελληνικό όνομα και όλα δείχνουν ότι ήταν Ρωσοπόντιος. Τουλάχιστον οκτώ άτομα τραυματίστηκαν (7 κρατούμενοι και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος), ενώ ασθενοφόρα μπήκαν στις φυλακές ώστε να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν σε Τζάνειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου οι 5 εκ των τραυματιών φέρουν επιπόλαια τραύματα, δυο άτομα χρίζουν περαιτέρω παρακολούθησης, ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος φέρει κάταγμα.

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το μακελειό.  Ωστόσο, ο θάνατος του κρατούμενου προήλθε από χτύπημα με αυτοσχέδιο μαχαίρι, με την συμπλοκή να μην διαρκεί πάνω από πέντε λεπτά.

Σημειώνεται ότι την ώρα της συμπλοκής τέσσερις υπάλληλοι είχαν βάρδια στο ψυχιατρείο των Φυλακών, με τους κρατούμενους να είναι 200 άτομα. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης για το συμβάν

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει:

«Συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος.  Έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενώ το συμβάν ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ακούστε όσα είπε στον News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Σπύρος Καρακίτσος.

Κατά πληροφορίες όλο το προηγούμενο διάστημα το κλίμα παρέμενε τεταμένο με ένα ακόμη επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων να λαμβάνει χώρα, αλλά να μην λαμβάνει διαστάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα