Μαφία των φυλακών: Οι πρωταγωνιστές, o αρχηγός και ο θάνατος-μυστήριο

Μαφία των φυλακών: Οι πρωταγωνιστές, o αρχηγός και ο θάνατος-μυστήριο
Φυλακές Κορυδαλλού Ευρωκίνηση

Τα πρόσωπα - κλειδιά και οι σχέσεις τους με διάφορες ποινικές υποθέσεις, σε συνδυασμό με τα όσα αποκάλυψε ο υπερκοργιός της ΕΥΠ, οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική στο σχηματισμό δικογραφίας για την αποκαλούμενη "μαφία των φυλακών".

Δολοφονίες, αποδράσεις, εκβιασμοί, με κοινούς πρωταγωνιστές. Κρατούμενοι που σε μία υπόθεση έχουν το ρόλο του κατηγορούμενου και σε άλλη το ρόλο του μάρτυρα. Έγκλειστοι των φυλακών Κορυδαλλού που κινούσαν τα νήματα, σύμφωνα με την κατηγορία, για σημαντικές δικογραφίες, που απασχόλησαν το πανελλήνιο. Συγκοινωνούντα δοχεία που φαίνεται πως αποκρυπτογραφήθηκαν με τη συνδρομή του υπερκοργιού της ΕΥΠ.

Οι δολοφονίες του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και του κατηγορούμενου για την υπόθεση, Αρμπέρ Μπάκο, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, η απόπειρα δολοφονίας του επίσης δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο θάνατος 33χρονου μέσα στο κελί του, η ένοπλη συμπλοκή με δύο τραυματίες στην πλατεία Δαβάκη και άλλες υποθέσεις, όπως όλα δείχνουν, μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν είναι. Συνολικά 13 άτομα βρίσκονται στο «στόχαστρο» των αρχών, αντιμέτωπα κατά περίσταση με τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, ηθική αυτουργία σε υπόθαλψη εγκληματία και άλλα.

Ο “αρχηγός”

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, πρόκειται για ένα περίπλοκο κουβάρι εγκληματικών ενεργειών, με βασικό πρωταγωνιστή τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, τον άνθρωπο που οι αστυνομικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως «εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης. Θεωρείται το κεντρικό πρόσωπο στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου -συνηγόρου του Αρ. Φλώρου- τον Οκτώβριο του 2017, αφού κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, αλλά όχι μόνο. Παράλληλα, έχει καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα στη δίκη για την απόπειρα κατά της ζωής του Γ. Αντωνόπουλου -δικηγόρου πολιτικής αγωγή στην υπόθεση Ενέργκα- το Νοέμβριο του 2014, αποκαλύπτοντας το ρόλο του Αρ. Φλώρου ως ηθικού αυτουργού.

«Εγώ είχα πάρει τηλέφωνο τον Αντωνόπουλο για άλλη υπόθεση και ήρθε μια φορά στις φυλακές στην Κέρκυρα και με βρήκε. Του ζήτησα να με βοηθήσει να πάω στα Χανιά. Εκεί με ρώτησε για την υπόθεση της απόπειρας εναντίον του. Ρώτησα τον Μπάκο και μου είπε ότι τους έβαλε να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο ένας Άρης», είχε καταθέσει χαρατηριστικά.

Η δράση του ωστόσο, δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με τις εκθέσεις άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, ο ίδιος έχει αναφερθεί στη δολοφονία του συμπατριώτη του, Άρμπερ Μπάκο, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από συγκατηγορούμενο στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. «Θα περάσω από δω και πέρα κι εγώ καλά, γιατί βγήκε από τη μέση ένας προδότης. Τώρα είμαστε μια χαρά» φέρεται να λέει δια τηλεφώνου σε άγνωστο πρόσωπο.

Ένας θάνατος με πολλά ερωτήματα

Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φαίνεται πως είχε σχέσεις και με τον 33χρονο αλβανικής καταγωγής ο οποίος βρέθηκε νεκρος στις φυλακές Κορυδαλλού στα τέλη Ιανουαρίου. Αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, όμως ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα για το αν ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Ο 33χρονος-κατά πληροφορίες- τον είχε προτείνει ως μάρτυρα υπεράσπισής του στο δικαστήριο για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, υποστηρίζοντας πως ο 33χρονος μπορούσε να καταθέσει για την απόπειρα δηλητηρίασης σε βάρος του Κλ. Λεκοτσάι μέσα στη φυλακή. Συγχρόνως οι αρχές φέρονται να γνώριζαν πως υπήρχε σχέδιο απόδρασης του Κλ. Λεκοτσάι, που σε κάθε περίπτωση δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ενώ στο σπίτι του 33χρονου είχε εντοπιστεί βαρύς οπλισμός και αστυνομικές στολές.

Το πρόσωπο του 33χρονου Αλβανού συνδεόταν παράλληλα, με τη διαφυγή των δύο φυσικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου -του Ιμπραχίμ Μπραχιμάι και του Αλεξ Μάτα που καταζητείται- καθώς τους είχε προσφέρει καταφύγιο για να αποφύγουν τη σύλληψή τους, αλλά και με ένα περιστατικό ένοπλης συμπλοκής με δύο τραυματίες στην πλατεία Δαβάκη (σ.σ. θεωρείτο από την ΕΛ.ΑΣ. ως ένας από τους δράστες).

Η στυγερή δολοφονία μέσα στο κελί

Και στα δύο αυτά περιστατικά ερευνούταν η ενδεχόμενη συμμετοχή του Άρμπερ Μπάκο, ο οποίος εκτός από κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, είχε χαρακτηριστεί και «μακελάρης του Μικρολίμανου», αφού είχε τραυματίσει σε μπαρ 14 άτομα το 2014 ανοίγοντας πυρ με καλάσνικοφ. Ωστόσο, για όλες αυτές τις ποινικές υποθέσεις παύει η δίωξή του λόγω θανάτου, αφού στα μέσα Ιανουαρίου, ο Άρμπερ Μπάκο δολοφονήθηκε από τον συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, μέσα στο κελί τους στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχαν μεταχθεί για να καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η άγρια δολοφονία με περίπου 17 μαχαιριές είχε οδηγήσει τις αρχές να μιλούν για πιθανό «συμβόλαιο θανάτου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα