Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Σε δύο εβδομάδες η ολοκλήρωση της τοποθέτησης οικίσκων στη ΒΙΑΛ

Refugees and migrants at the VIAL Hot Spot, in Chios Island, on April 12, 2016 / M    Hot Spot  ,  ,  12 , 2016
Refugees and migrants at the VIAL Hot Spot, in Chios Island, on April 12, 2016 / M Hot Spot , , 12 , 2016 SOOC

Για "δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη απόφαση" του υπουργείου έκανε λόγο ο κ. Κλάπας

Για "δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την τοποθέτηση των οικίσκων στο hot spot της ΒΙΑΛ" έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κλάπας, η κίνηση αυτή πρόκειται να συμβάλει ουσιαστικά στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, που σήμερα παραμένουν σε σκηνές και παραπήγματα.

Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής έφτασε σήμερα στη Χίο και επισκέφθηκε την ΒΙΑΛ.

Ο κ. Κλάπας τόνισε ότι είναι υπόθεση ολίγων ημερών, περίπου δύο εβδομάδων, η ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης των νέων οικίσκων, που συνολικά θα φτάσουν τους πενήντα, ενώ έχει ληφθεί πρόνοια και για την εκτέλεση των λοιπών έργων υποδομής στον χώρο που θα εγκατασταθούν.

Επέρριψε δε ευθύνες στον δήμο Χίου για την καθυστέρηση των εργασιών και κατ΄ επέκταση στις κακές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στον καταυλισμό.

Επαναβεβαίωσε, επίσης, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν κατά το δυνατόν καλύτερα οι διαδικασίες αποσυμφόρησης της Χίου, με την μεταφορά ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική χώρα.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Κλάπας τάχθηκε κατά της δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου (ΠΡΟΚΕΚΑ) στη περιοχή του Αίπους και τόνισε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκρίνει την δημιουργία του σε άλλο σημείο του νησιού. Βέβαια, διευκρίνισε ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος, τέλος, στην αναμενόμενη άφιξη του υπουργού κ. Γιάννη Μουζάλα στη Χίο, ο κ. Κλάπας διευκρίνισε ότι αυτή ματαιώθηκε λόγω ανειλημμένων κυβερνητικών υποχρεώσεων του υπουργού.

Πηγή: astraparis Φωτογραφία: sooc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην Χίο ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

SHARE:

24Media Network