ΓΑΔΑ για Τζόκερ: Μας κάλεσαν υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και πήγαμε

ΓΑΔΑ για Τζόκερ: Μας κάλεσαν υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και πήγαμε
Το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής Eurokinissi

"Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα", τονίζει η ΓΑΔΑ

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΓΑΔΑγια τον σάλο που προκάλεσε η επέμβαση αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ», με αποτέλεσμα η Αστυνομία άθελά της να έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού ακόμα και σε social media.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι επρόκειτο για επίσημη καταγγελία υπαλλήλων των Υπουργείου Πολιτισμού και αναγκαστικά η Αστυνομία έπρεπε να ανταποκριθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.

Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα”.

Αναφορικά με το ότι πήγαν οι αστυνομικοί στους κινηματογράφους, αξιωματικοί της ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι από την στιγμή που άνοιξε κάρτα στην Άμεση Δράση, από την στιγμή που έγινε δηλαδή επίσημη κλήση, δεν μπορούσαν να μην ανταποκριθούν, καθώς όσο παρωχημένη και αν είναι νομοθεσία δεν παύει να είναι νόμος.

Αναφορικά με ορισμένες υπερβολές που γράφτηκαν στο διαδίκτυο περί πάνοπλων αστυνομικών, ΕΚΑΜ κλπ. προφανώς και δεν ισχύουν και αναφέρεται αυτό στην επίσημη δήλωση, ενώ σε ότι αφορά τα περί προσαγωγών, που επίσης αναφέρθηκαν από ορισμένους, διαψεύδονται και οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως αυτό που έγινε, στην περίπτωση του «Mall» ήταν να καταγραφούν οι ανήλικοι, να ενημερωθούν οι γονείς τους για να μεταβούν εκεί και να τους παραλάβουν και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, ενώ στην περίπτωση του «ΑΕΛΛΩ» απλά ενημερώθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους και δεν σχηματίστηκε καν δικογραφία.

Σε ό,τι αφορά τέλος το γιατί έγιναν όλα αυτά, παραπέμπουν στις δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού που επικαλέστηκαν την ιδιότητά τους και προχώρησαν στην σχετική καταγγελία… Σε ό,τι αφορά το τελευταίο σκέλος έχουν γίνει σχετικές τοποθετήσεις και από την Υπουργό Πολιτισμού που έχει ζητήσει την εσωτερική πειθαρχική διερεύνηση του ζητήματος και τονίζει ότι οι δύο γυναίκες δεν είχαν λάβει τέτοιες οδηγίες από την Υπηρεσία τους.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version