Joker: Έλεγχοι της αστυνομίας σε κινηματογράφους για την παρουσία ανηλίκων

Joker: Έλεγχοι της αστυνομίας σε κινηματογράφους για την παρουσία ανηλίκων
Warner Bros

Από το Υπουργείο Πολιτισμού ζητήθηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συνδρομή των αστυνομικών προκειμένου να καταγραφούν πόσοι ανήλικοι θεατές "πέρασαν" από τα ταμεία του κινηματογράφου και πήραν εισιτήριο να δουν την ταινία που έχει σήμανση καταλληλότητας άνω των 18.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ που βρίσκεται επί της λεωφόρου Πατησίων. Από το Υπουργείο Πολιτισμού ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να γίνει καταγραφή και να διαπιστωθεί πόσοι ανήλικοι κατάφεραν να “περάσουν” από τα ταμεία του κινηματογράφου στην αίθουσα προβολής της ταινίας “Joker”, η οποία έχει σήμανση καταλληλότητας για θεατές άνω των 18 ετών.

Αυτό βεβαιώνει η ελληνική αστυνομία. Το News 24/7 επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του κινηματογράφου για την εξακρίβωση της είδησης, ωστόσο δεν θέλησαν να δώσουν λεπτομέρειες για το συμβάν.

News 24/7

 

Η σημερινή είναι η δεύτερη αστυνομική έφοδος σε κινηματογράφο: Προηγήθηκε ανάλογο περιστατικό καταγραφής ανήλικων θεατών το βράδυ του Σαββάτου στα Village Αμαρουσίου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αστυνομικοί μπήκαν στον κινηματογράφο και πραγματοποίησαν έλεγχο, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη του υπευθύνου του κινηματογράφου, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία και που αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής εισαγγελέα. Μαρτυρίες που δεν έχουν επαληθευτεί επίσημα αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί φέρονται να οδήγησαν στο τμήμα ανήλικους θεατές…

Τα περιστατικά έχει μονοπωλήσει όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης:

Πάντως επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει επέμβαση της… ΕΚΑΜ, όπως καταγγέλλεται από αρκετούς χρήστες των social media.

News 24/7

Τη δική του μαρτυρία καταθέτει μέσω ανάρτησής του στο Facebook ένας χρήστης, του οποίου η σύζυγος και η κόρη ήταν μέσα στην προβολή του ΑΕΛΛΩ, όταν εισέβαλαν οι αστυνομικοί:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα