ΓΑΔΑ για Τζόκερ: Μας κάλεσαν υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και πήγαμε

Το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής
Το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής EUROKINISSI

"Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα", τονίζει η ΓΑΔΑ

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΓΑΔΑγια τον σάλο που προκάλεσε η επέμβαση αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ», με αποτέλεσμα η Αστυνομία άθελά της να έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού ακόμα και σε social media.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι επρόκειτο για επίσημη καταγγελία υπαλλήλων των Υπουργείου Πολιτισμού και αναγκαστικά η Αστυνομία έπρεπε να ανταποκριθεί.

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.

Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα”.

Αναφορικά με το ότι πήγαν οι αστυνομικοί στους κινηματογράφους, αξιωματικοί της ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι από την στιγμή που άνοιξε κάρτα στην Άμεση Δράση, από την στιγμή που έγινε δηλαδή επίσημη κλήση, δεν μπορούσαν να μην ανταποκριθούν, καθώς όσο παρωχημένη και αν είναι νομοθεσία δεν παύει να είναι νόμος.

Αναφορικά με ορισμένες υπερβολές που γράφτηκαν στο διαδίκτυο περί πάνοπλων αστυνομικών, ΕΚΑΜ κλπ. προφανώς και δεν ισχύουν και αναφέρεται αυτό στην επίσημη δήλωση, ενώ σε ότι αφορά τα περί προσαγωγών, που επίσης αναφέρθηκαν από ορισμένους, διαψεύδονται και οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως αυτό που έγινε, στην περίπτωση του «Mall» ήταν να καταγραφούν οι ανήλικοι, να ενημερωθούν οι γονείς τους για να μεταβούν εκεί και να τους παραλάβουν και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, ενώ στην περίπτωση του «ΑΕΛΛΩ» απλά ενημερώθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους και δεν σχηματίστηκε καν δικογραφία.

Σε ό,τι αφορά τέλος το γιατί έγιναν όλα αυτά, παραπέμπουν στις δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού που επικαλέστηκαν την ιδιότητά τους και προχώρησαν στην σχετική καταγγελία… Σε ό,τι αφορά το τελευταίο σκέλος έχουν γίνει σχετικές τοποθετήσεις και από την Υπουργό Πολιτισμού που έχει ζητήσει την εσωτερική πειθαρχική διερεύνηση του ζητήματος και τονίζει ότι οι δύο γυναίκες δεν είχαν λάβει τέτοιες οδηγίες από την Υπηρεσία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ταινία Τζόκερ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας για Τζόκερ: Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε ο Χρυσοχοΐδης

Μενδώνη για Τζόκερ: Καταδικάζω απόλυτα την εμφάνιση αστυνομικών στους κινηματογράφους

Joker: Σε ποια χώρα μπορείς να τον δεις από τα 12 σου. Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες των 18 ετών και άνω

Joker: Ποιος καθορίζει ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να δούμε μία ταινία στην Ελλάδα

SHARE: