Φωτιά: Γενική επιφυλακή των υπηρεσιών όλης της χώρας διέταξε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής

Εικόνα από φωτιά- Φωτό αρχείου
Εικόνα από φωτιά- Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο τριήμερο ενώ ενημερώθηκαν και όλες οι άλλες κρατικές υπηρεσίες, οι Περιφέρειες και οι δήμοι να βρίσκονται επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα.

Προειδοποίηση για τα ακραία φαινόμενα που αναμένονται το επόμενο τριήμερο, με μεγάλο αριθμό πυρκαγιών ακραίας συμπεριφοράς, απευθύνει το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με βάση την πρόβλεψη για κατηγορία κινδύνου φωτιάς 5, που σημαίνει συναγερμό.

Για το λόγο αυτό, με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, αντιστράτηγου Βασίλη Ματθαιόπουλου, τίθεται σε εφαρμογή του εσωτερικός επιχειρησιακός σχεδιασμός, που προβλέπει γενική επιφυλακή όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας και όχι μόνο στις περιοχές που έχουν κατηγορία κινδύνου 5, καθώς υπάρχουν και άλλες που έχουν κατηγορία 4, δηλαδή πολύ υψηλού κινδύνου.

ADVERTISING

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ ενημερώθηκαν και όλες οι άλλες κρατικές υπηρεσίες, οι Περιφέρειες και οι δήμοι να βρίσκονται επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολιτική Προστασία για φωτιές: "Εκρηκτικό" κλίμα για τρεις ημέρες

Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία και μελτέμι 7 Μποφόρ

Συναγερμός για φωτιές: Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων και πεζών στα δάση – Όλα τα μέτρα και οι επικίνδυνες περιοχές

SHARE:

24Media Network