Για δεύτερη ημέρα οι εκλογές του ΔΣΑ

Εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017. Περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες δικηγόροι της Αθήνας προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27/11 προκειμένου να εκλέξουν για την επόμενη τετραετία το νέο προεδρείο του ΔΣΑ. Στις εκλογές λαμβάνουν μέρος 14 υποψήφιοι πρόεδροι και συνδυασμοί, εκ των οποίων οι δέκα συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, δύο πρόεδροι χωρίς συνδυασμό και τρεις συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017. Περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες δικηγόροι της Αθήνας προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27/11 προκειμένου να εκλέξουν για την επόμενη τετραετία το νέο προεδρείο του ΔΣΑ. Στις εκλογές λαμβάνουν μέρος 14 υποψήφιοι πρόεδροι και συνδυασμοί, εκ των οποίων οι δέκα συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, δύο πρόεδροι χωρίς συνδυασμό και τρεις συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Οι πρώτες ενδείξεις, οι φόβοι και οι ελπίδες για τους υποψήφιους

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες για να αναδείξουν τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, ο οποίος για πρώτη φορά διεκδικεί τετραετή θητεία.

Τα επιτελεία των 15 συνδυασμών που διεκδικούν τη νίκη βρίσκονται υπ' ατμόν καθώς η προσέλευση των ψηφοφόρων δικηγόρων θα καταδείξουν, όπως όλα δείχνουν, ποιοί δύο υποψήφιοι θα κατέλθουν στο δεύτερο γύρο. Σύμφωνα με τον κανονισμό, πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει το 50% συν ένα των εγκύρων ψηφοδελτίων. Αν δεν συμβεί αυτό την πρώτη Κυριακή επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αντίθετα, οι  σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία.

Και σήμερα οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, ενώ ακόμη έντονος είναι ο φόβος της αποχής. Στην πρώτη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης από τους 20.990 Αθηναίους δικηγόρους προσήλθαν και ψηφισαν 3.574. Αν και ο αριθμός είναι χαμηλός, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι αυτό ενδεχομένως να συνέβη λόγω ημέρας. Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι σήμερα αναμένεται να αυξηθεί η προσέλευση των ψηφοφόρων, χωρίς όμως να αναμένεται τρομακτική άνοδος.

ADVERTISING

Να σημειωθεί άλλωστε ότι σύμφωνα με τα ποσοστά, που είχαν παρουσιαστεί στις εκλογές του 2014, μόλις οι μισοί ψηφοφόροι ενδιαφέρθηκαν να ασχοληθούν με το συνδικαλιστικό τους όργανο. Έτσι, ο πρώτος γύρος των προηγούμενων αρχαιρεσιών είχε μία συμμετοχή της τάξεως του 57% του δικηγορικού σώματος, ενώ την επόμενη εβδομάδα, οπότε και πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική διαδικασία, μόλις το 42% έδωσε το παρόν.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας δεν διεξάγονται εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, όπου οι  εκλογές   θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι σήμερα - χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκλογή- και ενώ σε 11 δικηγορικούς συλλόγους αναμένεται να υπάρξει δεύτερος γύρος, το ποσοστό συμμετοχής για πρόεδρο πανελλαδικά ανέρχεται στο 18,25% (7.413 ψηφοι). Αντίστοιχα για συμβούλους ψήφισε το 14,65% (5950 ψήφοι).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεχίζονται οι εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Με στοίχημα τη συμμετοχή οι εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο

Σ. Τσιμτσιλή: Προεκλογικός αγώνας για την εκλογή του συζύγου της στον ΔΣΑ

Με το βλέμμα στο δεύτερο γύρο του ΔΣΑ

Πόρτα πόρτα ο Βραχιώτης

SHARE:

24Media Network