Γιάννος Παπαντωνίου: "Έχω δώσει εξηγήσεις για τον λογαριασμό"

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου
Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου EUROKINISSI

Τι αναφέρει ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός για τον ενεργό λογαριασμό που επιχειρούν να ελέγξουν οι ελληνικές αρχές.

Τις δικές του απαντήσεις γύρω από τον ενεργό λογαριασμό για τον οποίο οι δικαστικές αρχές έχουν στείλει στην Ελβετία συμπληρωματικό αίτημα δικαστικής συνδρομής, δίνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός σε ανακοίνωση του συνηγόρου του, επισημαίνει πως αναφορικά με τον λογαριασμό στην Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» στην Γενεύη και το ποσό των 4,6 εκατομμυρίων ευρώ, «έχω δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία μου ως προς τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών μου».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ο λογαριασμός μου στη Γαλλία είναι δηλωμένος στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένο σε αυτόν το τίμημα της πώλησης του ακινήτου μου στη Σύρο. Είναι απολύτως ανακριβές ότι άσκησα ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του συγκεκριμένου λογαριασμού. Η πραγματικότητα είναι ότι προσέφυγα στη Γαλλική Δικαιοσύνη για την άρση της δέσμευσης του άνω λογαριασμού, που έχει επιβληθεί με διάταξη των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 κ.κ. Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, επειδή η προέλευση των χρημάτων σ’ αυτόν είναι νομιμότατη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παπαντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιάννος Παπαντωνίου: Στο "μικροσκόπιο" των αρχών ενεργός λογαριασμός

Οι 10 + 1 δικαστικές υποθέσεις του 2019

Ελβετικές τράπεζες: "Όχι" στο άνοιγμα λογαριασμών του περιβάλλοντος Παπαντωνίου

SHARE:

24Media Network