Γιος τετραπληγικής γυναίκας: Η ΔΕΗ ήξερε από το 2007 ότι η μητέρα μου δε μπορεί να ζήσει χωρίς ρεύμα

Γιος τετραπληγικής γυναίκας: Η ΔΕΗ ήξερε από το 2007 ότι η μητέρα μου δε μπορεί να ζήσει χωρίς ρεύμα

Ξέσπασε ο γιος της τετραπληγικής γυναίκας που της κόψανε το ρεύμα και "έσβησε" σπίτι της. Τι απαντά η ΔΕΗ (Vid)

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης από την είδηση του θανάτου της τετραπληγικής γυναίκας, που υποστηριζόταν μηχανικά, στα Χανιά όταν η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.

Ο γιος της τετραπληγικής γυναίκας που ξεψύχησε την Τετάρτη, τόνισε στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα ότι η μητέρα του είναι με μηχανική υποστήριξη από το 2004. “Η ΔΕΗ ήξερε από το 2007 ότι η μητέρα μου είναι με μηχανική υποστήριξη και δε μπορεί να ζήσει χωρίς ρεύμα”,  σημείωσε και  είπε πως “Χάσαμε τη μητέρα μου για 800 ευρώ παρά το διακανονισμό που είχαμε κάνει”.

“Χθες το μεσημέρι κατά τις 15.30 με ενημέρωσε ο αδερφός μου ότι η μητέρα μου βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση”, είπε και προσέθεσε ότι τους είδε στο ασθενοφόρο και πήγαιναν στο νοσοκομείο. “Όταν έφθασα στο νοσοκομείο, οι γιατροί μου είπαν ότι η μητέρα μου έχει πεθάνει”, ανέφερε, λέγοντας πως “η μητέρα του έφυγε σαν να την έχουν πνίξει”.

Παράλληλα, ο γιος της 56χρονης μίλησε και στον ΣΚΑΙ, λέγοντας: “Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο. Για μένα αυτοί είναι δολοφόνοι, αλλά εγώ δεν θα μπω στη λογική να κάνω άσχημες πράξεις, αλλά θα ακολουθήσω την νόμιμη οδό”.

“Αν έχουν φιλότιμο και ανθρωπιά τους καλώ να συνδέσουν σήμερα το ρεύμα παρουσία της αστυνομίας. Έχω κηδεία στο σπίτι μου και οι συγγενείς δεν μπορούν να δουν την νεκρή” πρόσθεσε.

“Ήξεραν! Όταν γινόταν διακοπή ρεύματος μας έφερναν γεννήτρια. Θέλω να μάθω ποιος έδωσε την εντολή”, είπε, καταγγέλλοντας ακόμα μία φορά ότι η ΔΕΗ το ήξερε από το 2007.

Μάλιστα, απηύθυνε στη ΔΕΗ την ερώτηση αν η ζωή της μητέρας του άξιζε 237 ευρώ. Όπως είπε, η ληξιπρόθεσμη οφειλή ήταν 801 ευρώ και το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί προκειμένου να μην κοπεί η παροχή ήταν 237 ευρώ, δηλαδή η αξία του ρεύματος μόνο, χωρίς το “χαράτσι”.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ πως δεν γνώριζαν για την κατάσταση, τα παιδιά της γυναίκας είπαν πως είχαν ειδοποιήσει τη ΔΕΗ της περιοχής τους, αναφέροντας τα ονόματα των υπευθύνων στους οποίους επιδόθηκαν τα έγγραφα και οι αιτήσεις – με παρέμβαση και του βουλευτή Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας χθες φανερά οργισμένοι έσπευσαν στο αστυνομικό μέγαρο των Χανίων και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

ΔΕΗ: Δεν είχε δηλωθεί στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών η καταναλώτρια, που ήταν μηχανικά υποστηριζόμενη

Ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ουδέποτε δηλώθηκε στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών η καταναλώτρια στα Χανιά, που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, εξέδωσε η ΔΕΗ.

Χθες, μια 56-χρονη τετραπληγική γυναίκα πέθανε μέσα στο σπίτι της, στη συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά. Όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ λόγω χρέους της έκοψε το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, ύστερα από έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή, διαπιστώθηκε ότι “ουδέποτε δηλώθηκε” στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης για τους οποίους η επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ υπενθυμίζεται ότι για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770.

πηγή: ΑΠΕ, cretapost.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα