Γλυκά Νερά: Στη μητέρα της Καρολάιν η ολική επιμέλεια της Λυδίας

Γλυκά Νερά: Στη μητέρα της Καρολάιν η ολική επιμέλεια της Λυδίας
Η Καρολάιν κρατά στα χέρια της τη μικρή Λυδία INTIME NEWS

Στη μητέρα της Καρολάιν, με απόφαση της Δικαιοσύνης, η ολική επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Το σκεπτικό της απόφασης και τι αναφέρει για την επικοινωνία με τους γονείς του συζυγοκτόνου.

Την ολική επιμέλεια της μικρής Λυδίας αναλαμβάνει, με απόφαση της Δικαιοσύνης, η μητέρα της 19χρονης Καρολάιν. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με τη διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική αίτηση που είχε προηγηθεί.

Όπως αναφέρεται στην υπ΄αριθμόν 1918/21 απόφαση, η πρόεδρος Μαρία Βογιατζάκη έκρινε ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ενώ η επιμέλεια του παιδιού πρέπει να ανατεθεί στην μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της μικρής, Σουζάνα.

Τέλος, μέσω της απόφαση, ρυθμίζεται και η επικοινωνία του κοριτσιού με τους γονείς του προφυλακισμένου συζυγοκτόνου, η οποία ορίζεται σε επισκέψεις από τις 10 το πρωί έως τις δύο το απόγευμα, κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες κάθεστε μήνα. Άλλωστε, όταν η υπόθεση είχε συζητηθεί, οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου , αν και αρχικά είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκτήσουν προσωρινή επιμέλεια, τελικά δεν συνέχισαν την προσπάθειά τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην εισαγγελική διάταξη που έβαζε τα όρια και τις προϋποθέσεις για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας και η οποία υιοθετήθηκε από την δικαστική λειτουργό, είχαν οριστεί οι ίδιοι όροι επικοινωνίας. Μάλιστα, η εισαγγελέας Ανηλίκων που εξέδωσε την εν λόγω διάταξη επεσήμανε ότι το καταλληλότερο περιβάλλον για το βρέφος είναι η Αλόννησος, καθώς θα είναι πιο ήρεμο και θα εξασφαλίζεται η αναγκαία απόσταση από τον τόπο που θα εξελιχθεί η δίκη.

Τέλος, αναφορικά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει: “Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει…” αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια επισημαίνεται ότι ο ίδιος “κατέλυσε την σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας την μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής, συναισθηματικού δεσμού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα