Γλυκά Νερά: Σύγκρουση των οικογενειών για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Γλυκά Νερά: Σύγκρουση των οικογενειών για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας
Η μικρή Λυδία αμέσως μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στα δικαστήρια οι γονείς της Καρολάιν Κράτους και η οκογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, για την επιμέλεια και τον τόπο διαμονής της Λυδίας. Τι ζητά η κάθε πλευρά.

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν στο Πρωτοδικείο οι αιτήσεις της μητρικής και πατρικής οικογένειας της Λυδίας, κόρης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της δολοφονημένης από τον καταδικασμένο πιλότο Καρολάιν Κράουτς, με αντικείμενο τον τόπο διαμονής του παιδιού που πλέον ζει στις Φιλιππίνες με την οικογένεια της αδελφής της Καρολάιν.

Το δικαστήριο εξέτασε τις αιτήσεις της Σούζαν Κράουτς, μητέρας της Κάρολαιν και των γονέων του καταδικασμένου σε ισόβια για την δολοφονία της 20χρονης, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου οι οποίοι αντιδρούν στην μετοίκηση της εγγονής τους.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη, από την πλευρά της οικογένειας της μητέρας της Λυδίας, ενώ από την πλευρά του γονέων του πιλούτου κατέθεσε μία καθηγήτρια του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας της Καρολάιν «το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί αν θα συνεχίσει το παιδί να ζει στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Κάρολαιν με τα ξαδελφάκια της ή θα επιστρέψει εδώ».

Από την πλευρά του ο συνήγορος των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανέφερε πως όλη η προσπάθεια των εντολέων του αφορά το καλό της εγγονής τους: «Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλους τους παππούδες του ή στο άγνωστο περιβάλλον στις Φιλιππίνες. Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας. Βασικός σκοπός είναι να επιστρέψει το παιδί στην Ελλάδα».

Η προσφυγή των γονέων της Καρολάιν, προς τους οποίους έχει δοθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια της Λυδίας, αφορά την αλλαγή του τρόπου και των ωρών επικοινωνίας με τους πατρικούς παππούδες, λόγω της μετοίκησης του παιδιού.

Οι γονείς του πιλότου ζητούν να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για την υπόθεση.

Πατέρας Καρολάιν: Η ζωή της Λυδίας, το οικόπεδο και το κύκλωμα ναρκωτικών

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές μέρες, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον ΑΝΤ1, στην οποία μίλησε για τη νέα ζωή της εγγονής του, ενώ έκανε λόγο για εμπλοκή του καταδικασθέντα πιλότου σε διακίνηση ναρκωτικών.

Αναφερόμενος στη νέα ζωή της μικρής Λυδίας, της κόρης της Καρολάιν και του Μπάμπη, ο κ. Κράουτς είπε: «Η μικρή Λυδία είναι πολύ χαρούμενη με τη θετή μου κόρη με την οποία μένει και με τα άλλα τρία της παιδιά. Φωνάζει τη θετή μου κόρη “μανούλα” και νιώθει αδέρφια της τα παιδιά της κόρης μου».

«Θα ήταν γελοίο να μένει με τους γονείς του άνδρα που σκότωσαν τη μητέρα της. Είναι ένα πολύ γλυκό πλάσμα και μου θυμίζει τη μητέρα της”. Η Λυδία όταν ερχόντουσαν και την έβλεπαν οι πατρικοί παππούδες ρώταγε “ποιοι είναι αυτοί”, όμως είναι πολύ σκληρό να της πεις ποιοι είναι πραγματικά, το παιδί δεν γνωρίζει ακόμη ότι η μητέρα της έχει δολοφονηθεί και αναρωτιέται γιατί δεν είχε κι εκείνη μαμα όταν ήρθε εδώ, όπως έχουν όλα τα παιδάκια», ανέφερε.

Αναφορικά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ισχυρίστηκε πως έλαβε ένα γράμμα από τον δολοφόνο της κόρης του, στο οποίο του εξηγούσε τον λόγο που την σκότωσε, αναφέροντας πως το έκανε για να μην την σκοτώσει η συμμορία ναρκωτικών στην οποία ήταν μπλεγμένος, καθώς η 19χρονη είχε μάθει για τις ενέργειές του.

«Υπήρχε ένα εστιατόριο στο οποίο ο Μπάμπης και η Καρολάιν συνήθιζαν να πηγαίνουν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου εμπλεκόταν με ναρκωτικά και είπε στον Μπάμπη ότι αυτός και η συμμορία με την οποία ήταν μπλεγμένος, χρειάζονταν έναν πιλότο ελικοπτέρου για να μεταφέρει τα ναρκωτικά. Έτσι, επρόκειτο για μία δουλειά για την οποία θα τον πλήρωναν πολλά χρήματα», είπε αρχικά ο κ. Κράουτς.

Όπως περιέγραψε: «Έλαβα ένα γράμμα από τον Μπάμπη που μου εξηγούσε τι συνέβη. Ο Μπάμπης ήταν πολύ χαζός. Οταν το έκανε αντί να κρατήσει το στόμα του κλειστό το είπε στην Καρολάιν. Η Καρολάιν ήταν πολύ έντιμος άνθρωπος και είπε ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτό και ότι αν συνέχιζε τη διακίνηση ναρκωτικών, εκείνη θα έφευγε αμέσως για Φιλιππίνες. Ετσι, εκείνος είπε στους ανθρώπους της συμμορίας ναρκωτικών ότι δεν μπορούσε να το κάνει. Τον ρώτησαν γιατί και εκείνος απάντησε, σας είπα πόσο χαζός είναι, ότι “το είπα στη σύζυγό μου και μου είπε ότι θα με παρατήσει”. Τότε από την συμμορία του είπαν “δε μπορείς να το λες στη γυναίκα σου, πρέπει να το κρατάς κρυφό!”».

«”Αν με αφήσει, θα είναι εντάξει” είπε. “Αν σε αφήσει θα φύγει μακριά, αλλά θα εξακολουθεί να το ξέρει και μια μέρα θα μιλήσει, άρα πρέπει να την ξεφορτωθούμε” του είπαν. Και εκείνος είπε “δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό”. Ετσι στο τέλος τη σκότωσε ο ίδιος. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που τη σκότωσε. Επειδή πίστευε πως αν δεν το έκανε εκείνος θα σκότωναν την Καρολάιν οι άνθρωποι της συμμορίας», πρόσθεσε.

Ο πατέρας της Καρολάιν διευκρίνισε για το γράμμα: “Είναι δακτυλογραφημένο σε πολύ καλά αγγλικά, αλλά δεν είναι υπογεγραμμένο. Δεν είναι ομολογία. Αλλά τα είπε και στη μητέρα του. Αν μιλήσετε μαζί της, θα το επιβεβαιώσει”.

Σε ερώτηση γιατί ο Μπάμπης δεν τα είπε αυτά στην δίκη, ο πατέρας της Καρολάιν σημείωσε: «Ποιο το νόημα; Αυτός ο άνθρωπος δικαζόταν για φόνο εκ προμελέτης και έλαβε τη μέγιστη των ποινών. Εκεί τελειώνει η ιστορία για εμένα».

Παράλληλα, ο κ. Κράουτς αναφέρθηκε στο οικόπεδο που ήθελε να αγοράσει το ζευγάρι, αποκαλύπτοντας πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πήρε τα χρήματα της Καρολάιν και το αγόρασε στο όνομά του.

“Η Καρολάιν μου είχε ζητήσει χρήματα για να αγοράσουν ένα οικόπεδο που στοίχιζε 70.000 ευρώ. Τα 35.000 ευρώ της τα έδωσα εγώ και τα υπόλοιπα 35.000 ευρώ της τα έδωσε η μητέρα της, όμως ο Μπάμπης της πήρε τα χρήματα και το αγόρασε στο όνομά του. Το πιστεύετε;”, είπε.

«Ήταν ένας άνδρας δειλός, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι την σκότωσε την ώρα που η Καρολάιν κοιμόταν», κατέληξε για τον δολοφόνο της κόρης του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα