ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κανονικά τα συλλαλητήρια παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κανονικά τα συλλαλητήρια παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ.

Παρά την ρητή απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. για συναθροίσεις και πορείες ενόψει της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ εμμένει στην πραγματοποίηση των συλλαλητηρίων που έχει προγραμματίσει. Αναλυτικά η ανακοίνωση

Δελτίο τύπου εξέδωσε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας η ΓΣΕΕ, ανακοινώνοντας ότι τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη κανονικά, παρά την σχετική απογόρευση της ΕΛ.ΑΣ. για συναθροίσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της έλευσης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την Τρίτη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

"Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια σήμερα στις 6 μ.μ. και αύριο Τρίτη στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) και στην αυριανή στάση εργασίας (12.00-15.00).

Tα συνδικάτα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που επιβάλλονται από τους δανειστές και υιοθετούνται από την κυβέρνηση.

Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Οι καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες και τιμωρητικές πολιτικές που κλιμακώνονται, είναι το πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των συνδικάτων και της κοινωνίας με κυβέρνηση και Τρόικα.

Η εμμονή για την πλήρη και ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης και η απαίτηση για κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού, των αποζημιώσεων, των τριετιών, κ.λ.π. ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, τους οποίους δωρίζει ανυπεράσπιστους στον αφέντη-εργοδότη.

Την ώρα που οι ένοχοι (φοροφυγάδες, φοροκλέπτες, μεγαλοπαράγοντες και κλεπτο-εξαγωγείς καταθέσεων) κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι αποτελεί μέγιστη κοινωνική πρόκληση η σύλληψη και τιμωρία απλήρωτων απεργών και εξαθλιωμένων εργαζομένων που διεκδικούν τα ΒΑΣΙΚΑ τους δικαιώματα.

Όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αδιέξοδη πολιτική, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζόμενων".

SHARE:

24Media Network