Γύθειο: "Άγιο" είχε η αστυνομικός - Εμπλοκή έπαθε το όπλο του δράστη

Γύθειο: "Άγιο" είχε η αστυνομικός - Εμπλοκή έπαθε το όπλο του δράστη

Προετοιμασμένος να προκαλέσει μακελειό φαίνεται πως ήταν ο άνδρας που τράβηξε όπλο στο δικαστήριο του Γυθείου, καθώς είχε μαζί του πολλές σφαίρες και πάτησε την σκανδάλη, όμως, ευτυχώς, το όπλο έπαθε εμπλοκή

Χάρη στην εμπλοκή που έπαθε το περίστροφο του 41χρονου σεσημασμένου δράστη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γυθείου Λακωνίας, γλίτωσε την ζωή της η αστυνομικός που είδε τον δράστη να πατάει την σκανδάλη με το περίστροφο κολλημένο στο μέτωπό της, ο Έλληνας μηνυτής που δέχτηκε παρόμοια απειλή, οι δικαστές και οι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Την στιγμή που εκδικαζόταν ποινική υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλλει ένας Έλληνας σε έναν Αλβανό με τον οποίο φέρεται να είχε κτηματικές διαφορές μαζί του, ο μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ένας 41χρονος, επίσης Αλβανός, σεσημασμένος για διακίνηση παράνομων μεταναστών, έβγαλε από τα ρούχα του ένα περίστροφο τo κόλλησε στο κεφάλι μίας αστυνομικού και την αφόπλισε, αφαιρώντας της το υπηρεσιακό της πιστόλι.

Η αστυνομικός του ζητούσε επίμονα να ηρεμήσει και να μην προβεί σε καμία ενέργεια και μάζεψε όλο τον κόσμο στην άκρη της αίθουσας για να μην κινδυνεύσουν.

Τότε ο δράστης απείλησε με παρόμοιο τρόπο τον Έλληνα μηνυτή του φίλου του, απαιτώντας να πάρει πίσω την μήνυσή του, βρίζοντάς τον και απειλώντας τον με την ζωή του. Η μητέρα του μηνυτή και γνωστή μαγείρισσα μπροστά στη σκηνή αυτή δεν άντεξε και λιποθύμησε, ενώ οι δικαστές ήταν οι μόνοι που πρόλαβαν και διέφυγαν από την πίσω πόρτα της έδρας, την στιγμή που στην αίθουσα είχαν εγκλωβιστεί αρκετοί πολίτες και βεβαίως η άοπλη πλέον αστυνομικός.

Η ίδια λειτούργησε ηρωικά, τον πλησίασε και πάλι βλέποντάς τον να απειλεί τον μηνυτή και του ζήτησε να ηρεμήσει, τότε εκείνος της κόλλησε ξανά το περίστροφο στο κεφάλι και τράβηξε την σκανδάλη! Από καθαρή τύχη όμως και πιθανή βλάβη του επικρουστήρα, το περίστροφο δεν πυροδότησε και η αστυνομικός γλίτωσε την ζωή της.

Εκείνη την στιγμή μέσα στην αίθουσα κατέφτασαν και άλλοι αστυνομικοί και μαζί με την αστυνομικό που κινδύνευσε η ζωή της και με την βοήθεια πολιτών, έπεσαν πάνω στον δράστη, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Στη συνέχεια, ο ένοπλος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Γυθείου, όπου θα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, για τον νόμο περί όπλων και για διατάραξη δικαστικής συνεδρίασης.

Το περίστροφο ήταν γεμάτο με έξι σφαίρες και βρέθηκαν άλλες τρεις σφαίρες στις τσέπες του, κάτι που δείχνει πως ήταν προετοιμασμένος να προκαλέσει μακελειό στο δικαστήριο.

Αυτό το περιστατικό όμως, δυστυχώς για πολλοστή φορά, αναδεικνύει το σοβαρό κενό ασφαλείας και ελέγχων που υπάρχει ειδικά στα δικαστήρια της επαρχίας και την εγκληματική παράλειψη ύπαρξης μαγνητικών πυλών ελέγχου μεταλλικών αντικειμένων. Παράλειψη που στο παρελθόν έχει στοιχήσει σε ανθρώπινες ζωές εντός των δικαστικών αιθουσών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανδαιμόνιο σε δικαστήριο στο Γύθειο - Τράβηξε όπλο μέσα στην αίθουσα

SHARE: