Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τα Εξάρχεια: "Δεχτήκαμε 80 βόμβες μολότοφ"

Αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια
Αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια EUROKINISSI

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ στα Εξάρχεια και για το ΒΟΞ.

«Χθες βράδυ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και άλλα αντικείμενα από ομάδες ατόμων, που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σε σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ στα Εξάρχεια και το ΒΟΞ. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:

«Στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν έτερες διμοιρίες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση από τα συγκεντρωμένα άτομα, επίσης με διάφορα αντικείμενα και με περισσότερες από 80 μολότοφ. Ακολούθησε καταδίωξη στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων, όπου έγινε χρήση των αναγκαίων επιβαλλόμενων μέτρων και μέσων.

Προσπαθείται η εκμετάλλευση του γεγονότος με αναφορές σε δήθεν ζημιές που έχουν προκληθεί από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Επίσης χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί που καμία σχέση δεν έχουν με την αστυνομία και με τον τρόπο που επιτελεί το έργο της.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε επιχείρηση κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας με σεβασμό στις Αρχές της δημοκρατίας μας. Το ίδιο έπραξαν και χθες το βράδυ με ιδιαίτερη πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση παρά τις προκλήσεις και τις επιθέσεις που δέχθηκαν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Εξάρχεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξάρχεια: Η στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ στην κατάληψη Κ*ΒΟΞ

Καταγγελία: Ο Ν. Σοφιανός δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ

SHARE:

24Media Network