Η "Αργυρώ" είναι η φώκια που βρέθηκε νεκρή στη Σάμο

Όπως η Μύκονος έχει σύμβολό της τον Πελεκάνο τον Πέτρο,έτσι και η Σάμος έχει την δική της αγαπημένη-σύμβολο πια-την Αργυρώ. Πρόκειται για μια νεαρή φώκια Monachus Monachus,που μεγάλωσε σε παραλία της Σάμου και εξοικειώθηκε τόσο πολύ με τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες του νησιού,που κάνει μπάνιο και ξαπλώνει δίπλα τους .
Η Αργυρώ παίζει στα ρηχά,κολυμπά όπου της κάνει κέφι και ξαπλώνει σε ξαπλώστρες και αυλές ανενόχλητη.
Παρακολουθείται από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»,που εντυπωσιάστηκαν από την βοικόσιτηβ συμπεριφορά της μεν,όμως όσο εξοικειωμένη και να είναι, χρειάζεται πάντα ιδιαίτερη προσοχή επειδή πρόκειται πάντα για άγριο ζώο και πολύ μεγάλο μάλιστα. Καλό είναι λοιπόν και για την δική της προστασία να της αφήνουμε τον βδικό της χώροβ,Κυριακή 10 Ιουλίου 2016(EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Όπως η Μύκονος έχει σύμβολό της τον Πελεκάνο τον Πέτρο,έτσι και η Σάμος έχει την δική της αγαπημένη-σύμβολο πια-την Αργυρώ. Πρόκειται για μια νεαρή φώκια Monachus Monachus,που μεγάλωσε σε παραλία της Σάμου και εξοικειώθηκε τόσο πολύ με τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες του νησιού,που κάνει μπάνιο και ξαπλώνει δίπλα τους . Η Αργυρώ παίζει στα ρηχά,κολυμπά όπου της κάνει κέφι και ξαπλώνει σε ξαπλώστρες και αυλές ανενόχλητη. Παρακολουθείται από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»,που εντυπωσιάστηκαν από την βοικόσιτηβ συμπεριφορά της μεν,όμως όσο εξοικειωμένη και να είναι, χρειάζεται πάντα ιδιαίτερη προσοχή επειδή πρόκειται πάντα για άγριο ζώο και πολύ μεγάλο μάλιστα. Καλό είναι λοιπόν και για την δική της προστασία να της αφήνουμε τον βδικό της χώροβ,Κυριακή 10 Ιουλίου 2016(EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

To θάνατο της Αργυρώς, της γνωστής φώκιας, επιβεβαίωσε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Η φώκια που θανατώθηκε βίαια στις 24 Μαΐου και εκβράστηκε σε ακτή του Μαραθοκάμπου

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η νεκρή φώκια που στις 21 Μαΐου εκβράστηκε σε ακτή του Μαραθόκαμπου στη Σάμο, είναι η "Αργυρώ".

Η επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος της διευθύντριας Έρευνας του Ινστιτούτου, Αναστασίας Μήλιου, η οποία δήλωσε: "Λαμβάνοντας υπόψη τα δερματικά χαρακτηριστικά, το φύλο και το μήκος της φώκιας, αλλά και της απουσίας του ζώου όλο αυτό το διάστημα , είναι επιβεβαιωμένο πως πρόκειται για την γνωστή φώκια, που οι κάτοικοι της Σάμου αποκαλούν 'Αργυρώ'".

Το Λιμεναρχείο Καρλοβασίου είχε ανοίξει δικογραφία για το περιστατικό από την πρώτη στιγμή, καθώς η άτυχη φώκια έφερε πολλαπλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη αλλά και από αιχμηρό αντικείμενο. Οι εισαγγελικές αρχές του νησιού είναι ενήμερες για το περιστατικό ενώ και το Ινστιτούτο γνωστοποίησε πως θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές του, προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Πληροφορίες: samos24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σάμος: Δολοφονία φώκιας με κυνηγετικό όπλο

SHARE: