Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ
Την διακοπή ρεύματος στο εργοστάσιο ΒΙΟΝΕ κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατήγγειλε πως η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ, τονίζοντας πως η διακοπή της ηλεκτροδότησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού στρέφεται ενάντια στην κοινωνία.

Στην καταγγελία ότι η ΔΕΗ, παρουσία δύναμης των ΜΑΤ, έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα, στις 6.30 το πρωί της Δευτέρας, στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη, προέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου ζητάει την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και επικρίνει την κυβέρνηση ότι ‘εκμεταλλεύεται’ την ατομική ευθύνη των πολιτών να μείνουν στο σπίτι και προχωρά στην εφαρμογή ‘κατασταλτικών και αντεργατικών’ πολιτικών, που αποδεικνύουν, όπως τονίζει, την ‘αναλγησία’ της.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για μια “αντιδημοκρατική και καταδρομική ενέργεια της ΔΕΗ που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές” και έγινε την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία με το υπουργείο Εργασίας για την πλήρη νομιμοποίηση της λειτουργίας του εργοστασίου ΒΙΟΜΕ.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης εν μέσω πανδημίας του COVID-19 στρέφεται όχι μόνο εναντίον των εργαζομένων στην επιχείρηση αλλά και εναντίον της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πλήρη νομιμοποίηση της λειτουργίας της ΒΙΟΜΕ, διότι τυχόν κλείσιμό της θα σημάνει την απώλεια και άλλων θέσεων εργασίας.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα