Η ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Χαλεπίου εξακολουθεί να μην έχει νέα για τους απαχθέντες Μητροπολίτες

Η ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Χαλεπίου εξακολουθεί να μην έχει νέα για τους απαχθέντες Μητροπολίτες

Θρίλερ με την εξέλιξη της ιστορίας απαγωγής των δύο Μητροπολιτών στη Συρία. Καμία επίσημη ανακοίνωση για την ώρα

Η Ελληνορθόξη Μητρόπολη του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, εξακολουθεί να μην έχει νέα για τους δυο απαχθέντες Μητροπολίτες, δήλωσε ιερέας της Μητρόπολης, ύστερα από πληροφορία χριστιανικής οργάνωσης για την απελευθέρωσή τους.

“Δεν έχουμε καμία νέα πληροφορία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αφέθησαν ελεύθεροι”, δήλωσε ο ιερέας Γάσαν Ουάρντ.

“Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με το συρορθόδοξο Μητροπολίτη του Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ και με τον ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη του Χαλεπίου Παύλο Γιαζίγκι”, πρόσθεσε ο ίδιος ιερέας και τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους.

“Ανησυχούμε πολύ”, υπογράμμισε ο ιερέας.

Χθες, η χριστιανική οργάνωση “Το Έργο της Ανατολής”, επικαλούμενη πηγές της στη Συρία, ανέφερε ότι δυο ορθόδοξοι Μητροπολίτες που απήχθησαν τη Δευτέρα, αφέθησαν ελεύθεροι γύρω στις 14:00 τοπική ώρα.

Η οργάνωση αυτή που εδρεύει στο Παρίσι και προσφέρει βοήθεια στις εκκλησίες της Μέσης Ανατολής που αντιμετωπίζουν προβλήματα, πρόσθεσε ότι οι δυο ιεράρχες βρίσκονταν τώρα στην ελληνορθόξη εκκλησία του Αγίου-Ηλία στο Χαλέπι.

Ουδεμία «απτή απόδειξη» υπάρχει ακόμη πως πράγματι οι δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί στη Συρία απελευθερώθηκαν, παραδέχθηκε σήμερα η οργάνωση Œuvre d’Orient (‘Έργο της Ανατολής’), κάτι το οποίο θέτει εν αμφιβόλω τις πληροφορίες που είχε δημοσιοποιήσει η ίδια χθες.

«Χθες βράδυ, έφθασε σε εμάς μια πληροφορία του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου η οποία θέτει εν αμφιβόλω πως απελευθερώθηκαν οι δύο μητροπολίτες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η κα Κατρίν Μπομόν, εκπρόσωπος αυτής της οργάνωσης αρωγής προς τους χριστιανούς στην Μέση Ανατολή.

«Δεν έχουμε δυστυχώς ουδεμία απτή απόδειξη για την απελευθέρωση (των μητροπολιτών). Η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη, και δεν γνωρίζουμε ακόμα από ποιον απήχθησαν», εξήγησε η κα Μπομόν.

Ο Ζαν Κλεμάν Ζανμπάρ, αρχιεπίσκοπος της Μελχιτικής εκκλησίας στο Χαλέπι, διέψευσε και αυτός μιλώντας στο Asianews, ένα καθολικό πρακτορείο ειδήσεων ειδικευμένο στην Ασία, την είδηση ότι οι δύο κληρικοί έχουν απελευθερωθεί.

«Δεν είχαμε καμιά επαφή με» τον Γιοχάνα Ιμπραχίμ, Συρορθόδοξο μητροπολίτη στο Χαλέπι και τον κ. Παύλο, ελληνορθόδοξο μητροπολίτη στην ίδια πόλη, είπε ο ιερωμένος, σημειώνοντας πως οι προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους συνεχίζονται. Οι δύο ιερωμένοι είχαν απαχθεί τη Δευτέρα στην Καφρ Ντάελ, κοντά στο Χαλέπι, ενώ λάμβαναν μέρος σε μια αποστολή ανθρωπιστικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις εκκλησίες τους.

Νέα  παρέμβαση Πάπα

Στο μεταξύ, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο ανώτεροι κληρικοί και απηύθυνε έκκληση να «σταματήσει η αιματοχυσία» και να «εξευρεθεί μια διευθέτηση το ταχύτερο για (τον τερματισμό) της κρίσης» στη χώρα.

Ο Αργεντινός προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σημείωσε ότι κυκλοφορούν «αντιφατικές ειδήσεις» για την τύχη των δύο μητροπολιτών, και ευχήθηκε «να επιστρέψουν το ταχύτερο στα ποίμνια τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα